Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Španieli vyrukujú na Slovákov aj s Diegom Costom či Juanom Matom

Útočník Diego Costa z FC Chelsea a stredopoliar Manchestru United Juan Mata sú pozoruhodnými navrátilcami do kádra španielskej futbalovej reprezentácie na stretnutia so Slovákmi (5. septembra o 20.45 h SELČ, Oviedo) a Macedónčanmi (9. októbra o 20.45 SELČ, Skopje) v kvalifikácii o postup na ME 2016 do Francúzska.

28.08.2015 14:50
Mata, smútok Foto: ,
Španielsky futbalista Juan Mata.
debata

Kouč Španielov Vicente Del Bosque oznámil svoju 23-člennú nomináciu v piatok: sú v nej traja brankári, osem obrancov i stredopoliarov a štyria útočníci.

Mata absentoval v národnom tíme od vlaňajších MS v Brazílii. Dôveru dostal aj brankár David De Gea napriek tomu, že v Manchestri United ju momentálne skôr nemá rovnako ako ďalší gólman Sergio Rico v FC Sevilla.

„De Gea nie je jediným prípadom tohto typu a určite by bolo žiaduce, aby mal väčšiu aktuálnu zápasovú prax. Sme však iba na začiatku sezóny a on je fit, v tréningovom procese a pripravený nastúpiť. V tomto období naozaj nie je až natoľko podstatné, že niektorí futbalisti hrávajú pomenej,“ skonštatoval Del Bosque podľa denníka AS.

Zaujímavým absentérom je zranený zakončovateľ Álvaro Morata z Juventusu Turín. „Normálne trénuje, ale mesiac a pol bol mimo pre svalové zranenie a vzhľadom na náročnosť duelov sa nechceme unáhliť,“ vysvetlil Del Bosque.

Kouč Španielov si zaspomínal na októbrový žilinský duel, v ktorom hostia nečakane prehrali 1:2: „Predpokladám, že obraz hry teraz bude podobný. Mali sme niekoľko príležitostí strhnúť to na našu stranu, ale napokon sa to v záverečných sekundách podarilo domácim. Spätne si ešte lepšie uvedomujeme, ako by do našich plánov zapasovala aj remíza, neuhrali sme však ani tú a treba sa s tým vyrovnať. Slováci sú na čele tabuľky, ešte ani raz nezaváhali, darí sa im, majú dobré typy na protiútoky. Pre nás bude dôležité forsírovať ofenzívu a zároveň pozorne eliminovať ich spomenutú prednosť.“

Nominácia futbalistov Španielska na stretnutia so Slovenskom (5. septembra o 20.45 h SELČ, Oviedo) a Macedónskom (9. októbra o 20.45 SELČ, Skopje) v kvalifikácii o postup na ME 2016 do Francúzska:
Brankári: Iker Casillas (FC Porto / Portug.), David De Gea (Manchester United / Angl.), Sergio Rico (FC Sevilla)
Obrancovia: Juanfran (Atlético Madrid), Dani Carvajal (Real Madrid), César Azpilicueta (FC Chelsea / Angl.), Gerard Piqué (FC Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Marc Bartra (FC Barcelona), Jordi Alba (FC Barcelona), Juan Bernat (Bayern Mníchov / Nem.)
Stredopoliari: Koke (Atlético Madrid), Sergio Busquets (FC Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal Londýn / Angl.), Cesc Fábregas (FC Chelsea / Angl.), Andrés Iniesta (FC Barcelona), Isco (Real Madrid), David Silva (Manchester City / Angl.), Juan Mata (Manchester United / Angl.)
Útočníci: Paco Alcácer (FC Valencia), Diego Costa (FC Chelsea / Angl.), Vitolo (FC Sevilla), Pedro Rodríguez (FC Chelsea / Angl.)

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Diego Costa #Juan Mata #španielska futbalová reprezentácia