Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí futbalisti Slovenska zdolali v príprave Česko

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov pod vedením nového trénera Pavla Hapala ešte neprehrali. Český kouč ich viedol v stredu na senickom štadióne v prípravnom stretnutí proti svojim krajanom a vybojoval víťazstvo 2:0 (0:0). Bol to Hapalov tretí zápas na lavičke tímu do 21 rokov.

29.04.2015 20:18
Adam Zreľák, Aleš Čermák Foto: ,
Slovenský futbalista Adam Zreľák v súboji s Čechom Alešom Čermákom.
debata

Vedúci gól mladých Slovákov padol krátko po prestávke. Tréner poslal v úvode druhého polčasu na ihrisko nových hráčov a práve oni sa postarali o náskok nad tradičným súperom – Žilinčan Čmelík prihrával slovanistovi Ďurišovi, ktorý usmernil loptu do odkrytej bránky. Aj druhý gól pripravil po peknej individuálnej akcii Čmelík, sedem minút pred koncom jeho prihrávku využil Ivan, jeden z legionárov v tíme (Sampdoria Janov), a poistil slovenskú výhru v malom federálnom derby.

„Tréner nás posielal na ihrisko s cieľom, aby sme oživili hru. To sa nám podarilo, strelili sme dva góly, to bolo dôležité,“ vravel strelec vedúceho gólu Filip Ďuriš.

Tréner Hapal nebol spokojný s výkonom mužstva. „Víťazstvo si cením, hoci nám tentoraz trošku viazla kombinácia, neboli sme presní, ale boli sme zasa pozornejší v obrane v porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi. A v jednom zlomovom momente nás podržal aj brankár,“ komentoval kouč slovenského výberu. Zápas sa nehral v asociačnom termíne, obom tímom chýbali viacerí hráči. Český súper neprišiel do Senice s najsilnejším tímom, ktorý sa predstaví v júni na domácej pôde vo finálovom turnaji ME v tejto vekovej kategórii.

Prípravný zápas v Senici:

Slovensko – Česko 2:0 (0:0)
Góly: 52. F. Ďuriš, 83. Ivan, rozhodoval: Vučkov (Chor.), 1580 divákov
SR „21“: Chovan – Šatka, Niňaj, Škriniar, Chvátal – Ivan (90.+ P. Šafranko), Huk (46. Lupčo), Chrien (70. Káčer) – Brigant (46. Čmelík), J. Mihalík (46. F. Ďuriš) – Zreľák
ČR „21“: Zima – Vraštil, Kaša, Karafiát, Matějů (81. Souček) – Fulnek (46. Barák), Čermák (71. Nerad), Holzer (71. Byrtus), Ševčík (46. Shejbal), Hrubý – Chorý (49. Šašinka)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov #česká futbalová reprezentácia do 21 rokov