Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi hovoria o zaujímavom zápase, Slováci o dôležitej konfrontácii

Po príjemnom spestrení v podobe slávnostného vyhlásenia ankety o najlepšieho hráča za minulý kalendárny rok pokračuje marcový žilinský program slovenskej futbalovej reprezentácie v utorok o 20.30 h medzištátnym prípravným stretnutím proti tradičnému rivalovi Česku.

30.03.2015 13:10
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss.
debata

„S Českom na nás čaká ďalší dôležitý duel, musíme pokračovať v dobrých výkonoch v ňom aj v nasledujúcich kvalifikačných zápasoch,“ prízvukoval po triumfe 3:0 nad Luxemburskom Vladimír Weiss.

Slováci sa budú snažiť zmierniť nepriaznivú bilanciu s Čechmi. Od rozdelenia Československa v roku 1993 sa reprezentačné A-tímy týchto dvoch krajín stretli dosiaľ deväťkrát. Hráči s dvojkrížom na hrudi sa pri celkovom skóre 9:21 z víťazstva radovali v dvoch prípadoch, dva razy s „českým levom“ remizovali a päťkrát odišli ako zdolaní.

Zatiaľ naposledy – 14. novembra 2012 v Olomouci – uspel domáci výber 3:0, keď sa hneď v úvode o dva presné zásahy postaral David Lafata. Tridsaťtriročný kanonier pražskej Sparty sa za uplynulý kalendárny rok stal najlepším futbalistom Česka. Lafata však v utorok svoj reprezentačný gólový účet nezveľadí, spoločne s brankárom Petrom Čechom, obrancom Davidom Limberským a stredopoliarom Tomášom Rosickým totiž dostal pre zápas v Žiline voľno.

„Rozhodli sme sa po predchádzajúcich rozhovoroch a do úvahy sme vzali aj zdravotný stav niektorých hráčov. Tréner Pavel Vrba navyše už v predstihu avizoval, že na Slovensku dá príležitosť hráčom, ktorí v minulých reprezentačných vystúpeniach nedostali dostatok priestoru,“ naznačil zmeny manažér A-mužstva ČR Dušan Fitzel. Kapitán Rosický si teda na svoj jubilejný stý štart v najcennejšom drese musí ešte počkať.

Slovenský branca Ján Ďurica pripomenul, že všetky súboje so západným susedom majú náboj. Na opačnej strane s ním súhlasil Lukáš Vácha. Stredopoliar Sparty Praha sledoval kvalifikačné predstavenie českej reprezentácie s Lotyšskom (1:1) len z lavičky náhradníkov, pod Dubňom by teda mohol dostať šancu. „So Slovenskom je to vždy zaujímavá konfrontácia. Tieto zápasy bývajú vypäté a očakávam aj kvalitný futbal. Pre takéto duely hráme futbal, človek v nich môže predviesť, že na to má,“ povedal Lukáš Vácha pre iDnes.cz.

Proti Lotyšsku nebodovali Česi v bojoch o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska prvýkrát naplno, zatiaľ čo Slováci si proti Luxembursku stopercentnú bilanciu udržali. Oba tímy sú lídrami svojich kvalifikačných skupín.

„Kvalifikáciu majú rozbehnutú výborne, ešte trochu lepšie, než my. Ale ani my na tom nie sme zle, čo by mohlo znamenať, že to bude dobré stretnutie,“ doplnil podľa iDnes.cz Lukáš Vácha.

Z družstva SR bol po dohode s klubom Al-Ain uvoľnený krídelník Miroslav Stoch. Očakáva sa, že rovnako ako lodivod ČR Pavel Vrba, aj slovenský kouč Ján Kozák dá v utorok príležitosť i neskôr narodeným reprezentantom.

Predpokladané zostavy:
Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Hubočan – Greguš, Hrošovský – Mak, Hamšík, Duda – A. Nemec
Česko (zdroj: isport.cz): Vaclík – Gebre Selassie, Marek Suchý, M. Kadlec, Hloušek – Vácha, Darida – Dočkal, D. Kolář, Pilař – Necid
rozhoduje: István Vad (Maď.)

Súboj Slovenska s Českom je už takmer vypredaný

Prípravný futbalový zápas medzi Slovenskom a Českom je už takmer vypredaný, v predaji je posledných pár desiatok vstupeniek do novodobudovaného sektora F na východnej tribúne. Súboj sa hrá v utorok 31. marca o 20.30 h na štadióne MŠK Žilina. V prípade, že bude súboj vypredaný, v deň zápasu sa už nebudú predávať žiadne vstupenky.

Návštevníci duelu sú povinní riadiť sa Organizačným a prevádzkovým poriadkom futbalových stretnutí organizovaných Slovenským futbalovým zväzom. Do hľadiska si fanúšikovia nemôžu so sebou zobrať viaceré predmety: keďže štadión je krytý, nie sú povolené ani dáždniky.

Diváci majú k dispozícii parkovisko za východnou tribúnou, na ktoré sa dostanú cez vjazd na Uhoľnej ulici. Motorizovaným fanúšikom futbalový zväz odporúča, aby na parkovisku alebo v okolí štadióna odparkovali svoje automobily tri až štyri hodiny pred začiatkom stretnutia.

Štadión otvoria dve hodiny pred zápasom, každý návštevník prejde viacnásobnou osobnou kontrolou. Pred samotným stretnutím bude v areáli štadióna viacero marketingových aktivít. Informácie zverejnil web Slovenského futbalového zväzu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Vladimír Weiss ml. #slovenská futbalová reprezentácia