Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hapala čaká premiéra. Mladíkov preveria Nóri

So siedmimi futbalistami z bývalého kádra reprezentačného výberu do 21 rokov sa pripravuje novobudovaný tím pod vedením trénera Pavla Hapala.

26.03.2015 09:00
Pavel Hapal Foto: ,
Pavel Hapal.
debata

Českého kouča, ktorý viedol na klubovej úrovni aj viaceré popredné slovenské tímy, naposledy Senicu, čaká vo štvrtok o 17.30 na Myjave premiéra na lavičke slovenskej reprezentácie. Jeho zverenci nastúpia v príprave proti Nórsku, je to zároveň aj semifinálový súboj dlhodobého turnaja Challenge Trophy.

„Máme pred sebou ťažký zápas,“ uviedol v rozhovore na stránke SFZ Pavel Hapal. „Súperovi hráči sú o niečo starší ako naši. Sú dostatočne agresívni a silní aj v kombináciách. Videl som ich predchádzajúce zápasy, je to kvalitný tím. Bude to pre nás dobrá príprava.“

Z pôvodnej 24-člennej nominácie nemôže tréner rátať s Albertom Rusnákom z Groningenu. Je zranený, podrobil sa vyšetreniam v Holandsku a na sústredenie ani nepricestoval.

„Mali sme od začiatku v pláne nominovať čo najviac hráčov, lebo je to náš prvý zraz a chceli sme ich čo najlepšie spoznať. Zároveň sme brali do úvahy ich vyťaženie v kluboch. Aj hráči musia spoznať nás, chceme. aby si zvykli, budeme preferovať nový herný štýl. Nosnými by mali byť tí, ktorí pokračujú z minulej kvalifikácie,“ vysvetlil kouč.

Už najbližší pondelok čaká tím do 21 rokov aj ďalší súboj – v Zlatých Moravciach narazí v príprave na Ukrajinu. „Nerobím medzi týmito dvoma zápasmi nijaké rozdiely. Na oba nastúpime s odhodlaním vyhrať,“ naznačil ambície v premiérových stretnutiach Hapal.

V kádri má šesť legionárov, ostatní futbalisti sú z domácich klubov, najpočetnejšie zastúpenie má Slovan Bratislava a MŠK Žilina – po štyroch hráčoch. Mladí slovenskí reprezentanti sa pripravujú na kvalifikáciu ME 2017, ktorá odštartuje v septembri tohto roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov