Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Škandál v Senci má v rukách polícia

Výtržnosti, ktoré sa udiali v seneckom hoteli Senec vlani na jeseň po barážovom stretnutí ME 2015 Taliansko - Slovensko, vyšetruje polícia.

13.02.2015 16:30
futbal, futbalová lopta, futbalová bránka,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Jeden z hostí, ktorý utrpel zranenie v čase vyčíňania niektorých futbalových reprezentantov do 21 rokov a členov realizačného tímu, podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

„Vyšetrovanie v tomto prípade v súčasnosti naďalej pokračuje, obvinenie voči konkrétnej osobe doposiaľ vznesené nebolo. Bližšie informácie k prípadu vzhľadom na súčasný stav konania nie je možné poskytnúť,“ povedal pre Pravdu Michal Szeiff z oddelenia komunikácie a prevencie krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

O kauze rokovala na štvrtkovom zasadnutí aj disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Tá dostala v decembri podnet z výkonného výboru SFZ, aby sa zaoberala správaním troch členov realizačného tímu (technický vedúci Dávid Vailing, lekár Peter Kišška a masér Štefan Balla), ktorí sa podľa neho mali dopustiť vážneho porušenia stanov SFZ a poškodiť dobré meno slovenského futbalu a zväzu. „Začali sme voči ním disciplinárne konanie,“ potvrdil predseda disciplinárky Miroslav Vlk.

Podľa neho komisia vypočuje všetkých troch, ale z Vlkovho vyjadrenia tiež vyplýva, že teraz musí počkať aj na závery policajného vyšetrovania. Podľa infomácií Pravdy sa na uplynulom zasadnutí oboznámila aj s jeho postupom a aktuálnymi výsledkami.

Vlk nevylúčil, že disciplinárne konanie sa môže rozšíriť aj na niektorých hráčov či ďalších členov realizačného tímu do 21 rokov prípadne vtedajšieho trénera Ivana Galáda, ktorý však v čase incidentu v hoteli nebol a obvinenia v prvej reakcii odmietol. „Všetko záleží od toho, čo prinesie ďalšie objasňovanie tohto prípadu. Vyžiada si to nejaký čas, nechceme ho zamiesť pod koberec,“ doplnil šéf komisie.

Na problémy, ktoré sa mali udiať viackrát (po septembrovom kvalifikačnom zápase so Škótskom a októbrových barážových stretnutiach proti Taliansku) upozornil predstaviteľov zväzu anonym. Hovorilo sa v ňom o divokých večierkoch s litrami alkoholu a spoločnosti ľahkých žien. Sprevádzalo ich demolovanie zariadenia i obťažovanie iných hostí.

Šéf slovenského futbalu Ján Kováčik najprv priznal, že mnohé veci z listu sú pravdivé a SFZ prípad prešetrí. Neskôr na konferencii SFZ uviedol, že „sa nepodarí identifikovať, ktorí hráči mali na incidente väčšiu zásluhu a ktorí nemali žiadnu, lebo sa relevante nevieme k tomu dostať“. Riaditeľ hotela Senec Michal Petráš nechcel incident po jeho medializovaní komentovať, ale nijaké materiálne škody nepotvrdil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentáci do 21 rokov