Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hapal predstavil realizačný tím. Nechýba v ňom Brunegraf či König

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal predstavil na utorkovej tlačovej konferencii svojich najbližších spolupracovníkov.

20.01.2015 16:09
Pavel Hapal Foto: ,
Pavel Hapal.
debata

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal predstavil na utorkovej tlačovej konferencii svojich najbližších spolupracovníkov. Asistentom bude Oto Brunegraf, trénerom brankárov Miroslav König, kondičným trénerom Peter Boďo, technickým vedúcim Jakub Kojnok, lekárom Zsolt Fegyveres, fyzioterapeutom Martin Nozdrovický, masérom Juraj Ludík a kustódom Marek Košáň.

“Prvou úlohou bolo zloženie realizačného tímu, je z veľkej časti nový. Okrem kustóda som už so všetkými hovoril. Pri výbere som dal na odporúčania, trvalo to mesiac,” povedal Pavel Hapal, ktorý na lavičku SR “21” presadol z FK Senica. Spolu s ním prišiel zo Záhoria aj asistent Oto Brunegraf. Hapal poznamenal, že pokračovanie spolupráce s Brunegrafom bolo jeho podmienkou.

„Rozhodovanie nebolo dlhé, aj keď prišlo až na prelome rokov, keď sa končili súťaže. Majiteľ Senice mi dal zelenú, som rád, že sme sa so zväzom dohodli,“ priblížil bývalý kormidelník Nitry či Žiliny. Pavel Hapal i prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik poďakovali majiteľovi FK Senica Vladimírovi Levárskemu, že umožnil 45-ročnému českému trénerovi rokovať o pozícii pri národnom tíme do 21 rokov napriek tomu, že mal stále platnú zmluvu s klubom Fortuna ligy.

“Som nesmierne rád, že pán Hapal prijal našu ponuku. Na spoluprácu sa veľmi teším. Máme silnú generáciu, ktorá pohromade odohrá najbližší kvalifikačný cyklus,” povedal v sídle SFZ jeho prezident Ján Kováčik a dodal: “Prácu pána Hapala dlhodobo poznáme, pôsobí na Slovensku už niekoľko rokov. Bol našou prvou voľbou.”

“Túto ponuku si nesmierne vážim, beriem ju ako výzvu. Káder je veľmi kvalitný, dokázal to v predchádzajúcich kvalifikáciách. Aj mladšie ročníky hrajú pravidelne vo svojich kluboch. Naším cieľom je dostať sa na najbližšie veľké podujatie. Tým sú majstrovstvá Európy,” netajil bývalý československý reprezentant Hapal a pokračoval: “Každý tréner má svoju víziu, dvadsaťjednotka je druhé najvyššie reprezentačné mužstvo. S väčšinou hráčov by sme sa chceli stretnúť budúci mesiac, pokiaľ nám to umožnia ich zamestnávatelia.”

Niekdajší záložník dodal, že už prehodil pár slov aj s trénerom seniorskej reprezentácie Jánom Kozákom. Pavel Hapal si uvedomuje, že prioritou je “áčko” a podľa toho aj bude s Kozákom spolupracovať. Porovnal prácu na lavičke klubu a národného tímu: „Kažodenný kontakt s mužstvom bude zo začiatku určite chýbať. Čaká na mňa skôr manažérska práca, už teraz máme naplánované sledovania hráčov. Bude to trochu iné, som rád, že si to môžem vyskúšať.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov