Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

SFZ začal konanie vo veci porušenia stanov členmi dvadsaťjednotky

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) na základe podnetu generálneho sekretára SFZ začala disciplinárne konanie vo veci porušenia stanov SFZ a ďalších predpisov SFZ členmi reprezentácie SR "21" po stretnutí so Škótskom a dvoch barážových stretnutiach s Talianskom v rámci kvalifikácie o postup na ME 2015.

12.12.2014 15:14
radosť, futbal, 21, slovensko Foto: ,
Radosť slovenských futbalistov do 21 rokov.
debata

„DK SFZ žiada o podrobné písomné stanovisko podávateľa podnetu – výsledky vlastného šetrenia. Zároveň žiada o podrobné písomné stanovisko vtedajšieho hlavného trénera reprezentácie SR "21“, tímového manažéra reprezentácie SR „21“ a manažéra zodpovedného za štátnu reprezentáciu, a to v termíne do 17. decembra 2014," informuje oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu v novej úradnej správe.

Ako je známe, členovia výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ) schválili na minulotýždňovom zasadnutí 2. decembra v Myjave, aby hráčom slovenskej reprezentácie do 21 rokov, ktorí sa zúčastnili na spomenutých zápasoch 4. septembra proti Škótsku, 10. a 14. októbra proti Taliansku v rámci kvalifikácie o postup na ME 2015, nebolo vyplatené štartovné.

„Výkonný výbor SFZ uložil generálnemu sekretárovi Slovenského futbalového zväzu Jozefovi Klimentovi vypracovať písomný podnet podľa čl. 72 ods. 2 Disciplinárneho poriadku SFZ na začatie konania disciplinárnej komisie SFZ voči členom realizačného tímu U 21 Dávidovi Vailingovi (technický vedúci SR "21“), Petrovi Kišškovi (lekár SR „21“) a Štefanovi Ballovi (masér/kustód SR „21“). Tí sa mali dopustiť vážneho porušenia stanov SFZ, ktorým bolo poškodené dobré meno slovenského futbalu i Slovenského futbalového zväzu," uvádza sa v komuniké na webe SFZ.

Niekoľko slovenských futbalových reprezentantov do 21 rokov i členov realizačného tímu tohto mužstva sa po spomenutom kvalifikačnom vystúpení proti Škótsku (1:1 v Senci) a októbrových barážových dueloch proti Taliansku (1:1 v Zlatých Moravciach, 1:3 v Reggiu Emilia) údajne dopustilo výtržností pod vplyvom alkoholu. Futbalisti podľa anonymného pisateľa listu, ktorý dostali viaceré médiá a Slovenský futbalový zväz, vystrájali v hoteli v Senci.

Disciplinárna komisia SFZ na ostatnom zasadnutí zobrala na vedomie stanovisko trénera druholigového klubu ŠK Slovan Bratislava juniori Ondreja Krištofíka a rozhodla dať disciplinárne opatrenie – pozastavila mu výkon funkcie a zákaz styku s delegovanými osobami na dva mesiace s prerušením od 1. marca do 1. mája 2015. Dôvodom bolo hrubé nešportové správanie (vulgárne pokriky na rozhodcu) v zápase 18. kola druholigovej súťaže na ihrisku ŠK Senec.

DK SFZ žiada o podrobné písomné stanoviská k hrubému nešportovému správaniu divákov kluby ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava pred ich vzájomným neodohraným stretnutím 14. kola Fortuna ligy, a to do 17. decembra 2014. Zároveň žiada klub o písomné stanovisko príslušných orgánov PZ SR k predmetným udalostiam.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentáci do 21 rokov