Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Z hrdinov sú darebáci

Anonymný tvorca by musel mať poriadne bujnú fantáziu, aby si navymýšľal všetko, čo hodil na papier.

19.11.2014 19:24
Slovensko - Česko, dvadsaťjednotka Foto: ,
Mladí slovenskí futbalisti.
debata (12)

Vraví sa, že bez vánku sa ani lístok nepohne. Spôsob, akým sa prevalila šokujúca aféra, zaváňa trochu mafiánskymi spôsobmi, ale obvinenia sú sakramentsky vážne.

Z mužstva, ktoré sa dávalo za vzor, dosiahlo úspech postupom do baráže, kde ho odpílili rozhodcovia ako ničivá víchrica stromy v Tatrách pred desiatimi rokmi, je banda darebákov, pre ktorú nie je nič sväté.

Nedávno sa zväz rozišiel s úspešným trénerom dvadsaťjednotky Galádom, ale dôvod sa verejnosť nedozvedela. Na opakovanú otázku, odznela vždy jediná odpoveď. Jednoducho sa mu skončila zmluva. Šmitec.

Rozhodnutie sa stretlo s kritickými reakciami, teraz už za Galáda možno nik nestratí dobré slovo. Otázkou je, či sa funkcionári, keď mu dávali padáka, rozhodovali aj s informáciami, ktoré teraz udreli ako blesk z čistého neba. Až po vyše mesiaci i dvoch odvtedy, čo sa mali stať.

Na tím sa valí neuveriteľná špina. To, čo tvrdí anonymné udanie, si reprezentanti jednoducho nemôžu dovoliť. Ak by sa čosi z toho potvrdilo, musia dostať v národnom drese doživotný trest.

Nevrhá to dobré svetlo ani na ľudí, ktorí ich viedli, ani na futbalový zväz. Všetci lietajú v ďalšom škandále, ktorý už zakrýva aj momentálne pekné výsledky áčka.

Predstavitelia SFZ sa zúčastňujú v rôznych pozíciách na zájazdoch mužstiev, poznajú pomery i zákulisie a mali by na problémy, aj keď sú len v zárodku, upozorniť a zakročiť. O to viac, ak ide o deti a mládež.

Nik nič nevie, nič netušil, nič nevidel. Hoci Galád vraj padol aj kvôli tomuto škandálu. Odhaľuje ho až ex post mister anonym. Za tým nikdy nebude všetko čisté. V slušnej spoločnosti by to malo bežať inak. V slušnej.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov