Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Atmosféra v repezentácii je výborná. Na nomináciu môžem zabudnúť

Doterajšie úspešné účinkovanie slovenskej futbalovej reprezentácie v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska vzbudilo záujem médií na celom svete. Rozhovoru o národnom tíme sa nevyhol ani brankár škótskeho prvoligového klubu FC St. Mirren Marián Kello.

20.10.2014 15:59
Heart Kello Foto:
Slovenský brankár Marián Kello v akcii.
debata

So slovenským gólmanom sa porozprávali žurnalisti z denníka Daily Record. „Zatiaľ sa to pre náš národný tím vyvíja skutočne fantasticky. Dosiahli sme pár skvelých výsledkov a celá krajina je z toho šťastná,“ uviedol 32-ročný rodák z Gelnice pre spomenuté periodikum.

Pridal aj opis úspešnej cesty Martina Škrtela a spol. v aktuálnom kvalifikačnom cykle: „Víťazstvami na Ukrajine a doma nad Španielskom sme šokovali mnoho ľudí. Videl som všetky doterajšie stretnutia Slovákov. Dôležité bolo víťazstvo v Kyjeve, ktoré nás naštartovalo a dodalo potrebnú sebadôveru. No a potom prišli unikátne víťazstvo nad Španielskom a trojbodový zápis v Bielorusku. Máme vynikajúceho trénera a chalani utvorili skvelú partiu.“

Kvalitné výsledky a stmelený kolektív však pre Kella znamenajú aj jedno negatívum. „Počul som, že atmosféra v kabíne je výborná. Myslím si, že na nomináciu môžem teraz zabudnúť. Asi sa tak skoro do reprezentácie nevrátim. Každopádne však držím chalanom palce, aby postúpili na šampionát. V budúcnosti ešte možno dostanem šancu, veď mám len 32 rokov, čo na brankára nie je veľa. Nie je to tak dávno, čo som bol ešte členom reprezentácie. Som zdravý a cítim sa byť vo forme, takže, kto vie,“ doplnil bývalý hráč rumunskej Astry Giurgiu či škótskeho Heart of Midlothian, ktorý naposledy nastúpil za SR pred vyše troma rokmi – 4. júna 2011 odchytal celý duel proti Andorre v kvalifikácii o postup na ME 2012.

Marián Kello je od svojho lanského príchodu jednoznačnou brankárskou jednotkou v klube z mesta Paisley. V aktuálnej ligovej sezóne nepustil medzi tri žrde žiadneho zo svojich náhradníkov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Kello