Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Názor: Odpísal Slovákov i seba

MICHAL ZEMAN: Škótsky rozhodca McLean s mladými futbalistami vybabral ako s malými chlapcami. A to nie je nijaký greenhorn s píšťalkou, aby vyrábal na ihrisku také lapsusy.

15.10.2014 18:10
FUTBAL-21: Slovensko - Taliansko Foto: ,
Momentka zo zápasu medzi talianskymi a slovenskými mladíkmi.
debata

Slováci sa teraz môžu sťažovať alebo aj nie, ale nič sa už nezmení. Je jasné, že Škót odpísal nielen ich, ale aj seba. Na dlhý čas má po medzinárodnej kariére. Nevedel si predstaviť, že nejaké

Slovensko by mohlo vyradiť veľmoc Taliansko. Mimochodom, keby trošku viac študoval futbalovú históriu, dozvedel by sa, že také čosi sa už stalo, dokonca na najvyššom fóre…

Slováci, úplne pochopiteľne, emotívne prežívajú udalosti v Reggio Emilia a ich sklamanie nemá hraníc. Chyby sa vo futbale stávajú, ba bývajú aj väčšie a osudovejšie. Lenže teraz sa ich nakopilo niekoľko a valili sa len na jednu stranu.

Kľúčový problém sa odohral štvrťhodinu pred koncom. Rozhodca v spornom momente nariadil penaltu proti Talianom, ale po porade s asistentom ju odvolal. Urobil presný opak toho, čo mal: ak si nebol istý, situáciu mal najprv konzultovať a až potom rozhodnúť. Najmä toto sa mu neprepečie u rozhodcovskej generality, ktorú vedie krajan postupujúcich Talianov Collina.

Ak po tomto vypenili mladí Slováci, dá sa to z ľudského hľadiska pochopiť. Ak by premenili odvolanú penaltu, idú na šampionát oni…

Bez viny však nie sú. Začali zápas zle a Duda už v úvode, keď ešte nik netušil, čo všetko sa zomelie, za protesty a ukazovanie si na čelo pred rozhodcom videl žltú kartu. O čo si koledoval, to dostal. Slováci hrali hodinu bez neho.

Ospravedlnil sa, na nekonečne dlhý čas oslabil mužstvo. Od hlavného tvorcu futbalovej popravy McLeana sa však tím ospravedlnenia nedočká. Šancu na šampionát mu to už aj tak nevráti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov