Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O postupujúcom nerozhodli výkony mužstiev

Úvodný barážový duel s Talianmi vynechal pre žlté karty. Odveta sa pre neho skončila po 35 minútach, keď ho hlavný rozhodca vylúčil. "Škót McLean nás obral o postup," tvrdí Ondrej Duda (19), opora Legie Varšava.

15.10.2014 16:28
Ondrej Duda Foto: ,
Ondrej Duda v drese slovenskej reprezentácie do 21 rokov.
debata

Ako ste videli okamih, keď hlavný rozhodca odoprel Slovákom pokutový kop?
Zákrok talianskeho obrancu na Schranza som si pozrel viackrát na videu, bol to jednoznačný faul. O zvláštnom postupe arbitra svedčí fakt, že následne ukázal na rohový kop – napriek tomu, že lopta neprešla za bránkovú čiaru. Rozhodca sa skrátka dostal do situácie, z ktorej nevedel vykľučkovať.

Zápas výrazne ovplyvnili ďalšie tri momenty – jedenástka v prospech Talianska, vaše vylúčenie a taktiež červená karta pre Adama Zreľáka…
Čo sa týka môjho vylúčenia, rozhodcovi som pred prvou žltou kartou nenadával. Len som sa ho spýtal, prečo odpískal jedenástku. Druhú žltú mi ukázal po mojom druhom faule. Navyše, dopustil som sa ho na polovici ihriska, kde nebol ani náznak šance pre Talianov. Adamovo vylúčenie bolo už len vyvrcholením predstavenia, ktoré predviedol rozhodca. V zápase bolo viacero vážnejších zákrokov, ktoré zostali nepotrestané.

Záver zápasu Taliansko - Slovensko vo videoskratke.

Kde ste dopozerali zápas?
V tuneli. Keď sa šiel hlavný arbiter radiť s postranným, myslel som si, že diskutujú o tom, či Talianovi udelia žltú alebo červenú kartu. Akonáhle ukázal rozhodca na rohový kop, začali sa všetci ľudia naokolo smiať. To snáď hovorí za všetko.

Označili by ste výkon McLeana za škandalózny?
Nechcem ho nazývať nijak. O rozhodcovi si každý urobí názor sám.

Čo sa dialo po zápase v šatni?
Prevažoval v nej hnev. Keby boli Taliani jednoznačne lepší a zaslúžene vyhrali, nepoviem ani slovo. Ale o postupujúcom rozhodol niekto iný, nie výkon dvoch mužstiev. Je to demotivujúce. V takýchto momentoch sa pýtam samého seba, načo športujem.

Čo vám povedal po záverečnom hvizde tréner Galád?
Vravel, že si nás všetkých váži a je hrdý na to, ako sme bojovali. Mrzelo ho, že nesplnil sľub a nedostal nás na šampionát.

Veľké sklamanie ste zažili aj v tejto sezóne Ligy majstov. V predkole vyradil Legiu Celtic Glasgow. Napriek tomu, že oba zápasy vyhralo poľské mužstvo, Škótov posunul ďalej neoprávnený štart jedného z hráčov Legie.
K vyradeniu Legie sa už nechcem vracať. Možno sa ešte dočkám všeličoho a aj v Európskej lige skončíme záhadným spôsobom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ondrej Duda