Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák nominoval na Španielov aj Muchu, Jakubka a Saba

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nominoval na dvojicu zápasov proti Španielsku (štvrtok 9. októbra o 20.45 h v Žiline) a Bielorusku (nedeľa 12. októbra o 20.45 h SELČ v Borisove) v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska dovedna 23 hráčov.

29.09.2014 13:59 , aktualizované: 14:54
Ján Mucha Foto: ,
Ján Mucha.
debata (4)

V kádri figuruje 21 legionárov a dvaja hráči z najvyššej slovenskej súťaže – stredopoliari Viktor Pečovský z MŠK Žilina a Erik Sabo zo Spartaka Trnava. Po dištanci za minuloročné októbrové vylúčenie v Grécku sa do mužstva vracia stopér anglického FC Liverpool Martin Škrtel.

V národnom tíme je aj brankár Ján Mucha z druholigovej ruskej Samary, ktorý figuroval v kádri na septembrový úvodný duel tejto kvalifikácie, ale pre zranenie napokon nebol k dispozícii pri úspešnom vstupe SR a víťazstve v Kyjeve (1:0). Po operácii slabín je v kádri opäť aj útočník ruského Amkaru Perm Martin Jakubko, ktorý hral naposledy za A-tím SR v marcovom medzištátnom prípravnom dueli v Izraeli (pri víťazstve 3:1 tam aj skóroval, pozn.).

„Som veľmi rád, že viacerí futbalisti, ktorí mali problémy v kluboch a nastupovali na trávnik menej, teraz hrajú častejšie. Po treste sa vracia kapitán Martin Škrtel, je to dobré. Zdravotne do poriadku sa dal Jano Mucha. Jakubko, ktorý bol v minulom roku stabilným hráčom nášho mužstva, je zdravotne fit a začal hrávať. Takého futbalistu potrebujeme. O to ľahšie bolo dať nomináciu dokopy,“ citovala oficiálna stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) slová Jána Kozáka.

V kádri futbalistov Slovenska na októbrové kvalifikačné súboje figuruje 22-ročný Erik Sabo, ktorý má zatiaľ na konte dva štarty v najcennejšom drese. „Erik ma príjemne prekvapil v májových prípravných dueloch proti Čiernej Hore a v Rusku. Ukázal svoj potenciál. Je perspektívnym hráčom. Mal zdravotné problémy, ale dal sa do poriadku, Teraz odohral za Spartak päť zápasov po sebe a dostal šancu,“ vyjadril sa J. Kozák na margo stredopoliara trnavských „andelov“.

Úradujúci európski šampióni Španieli vstúpili rovnako ako Slováci víťazne do tejto kontinentálnej kvalifikácie: vo Valencii deklasovali Macedónsko 5:1. Kouč SR si uvedomuje, že 9. októbra nečaká pod Dubňom na jeho zverencov nič ľahké. Navyše, o tri dni neskôr nasleduje ďalšia náročná previerka – v Borisove proti nevyspytateľnému Bielorusku, ktoré v úvodnom vystúpení C-skupiny remizovalo v Luxembursku 1:1.

„Je to veľmi ťažký dvojzápas. Španielsko disponuje obrovskou silou. Po triumfe 5:1 nad Macedónskom, ktoré mohlo byť ešte vyššie, sa ukázalo, že pristupujú k zápasom zodpovedne. Futbal je o tom, že sa treba dobre pripraviť a pobiť o čo najlepší výsledok. V Žiline bude plný štadión a dobrá atmosféra. Hráči zo seba určite vydajú všetko. Ako to dopadne, ukáže až samotný duel,“ skonštatoval 60-ročný kormidelník slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák a doplnil: „O to ťažšie bude pre nás po zápase so Španielskom pripraviť sa aj na nasledujúci duel v Bielorusku, lebo to tiež bude náročné a dôležité stretnutie.“

Nominácia Slovenska:
Brankári (3): Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR), Ján Novota (SK Rapid Viedeň/Rak.)
Obrancovia (7): Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Norbert Gyömbér (Catania Calcio/Tal.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Ľubomír Michalík (FC Kairat Almaty/Kaz.), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva/Rus.), Michal Breznaník (AC Sparta Praha/ČR)
Stredopoliari (10): Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Filip Kiss (Ross County/Škót.), Stanislav Šesták (VfL Bochum/Nem.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Vladimír Weiss (SC Lekhwiya/Kat.), Róbert Mak (PAOK Solún/Gréc.), Miroslav Stoch (FC Al-Ain FC/SAE), Erik Sabo (FC Spatak Trnava)
Útočníci (3): Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav/ČR), Adam Nemec (1. FC Union Berlín/Nem.), Martin Jakubko (Amkar Perm/Rus.)

Náhradníci:
Brankári: Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.), Martin Dúbravka (Esbjerg fB/Dán.), Dušan Perniš (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Košický (Asteras Tripoli/Gréc.)
Obrancovia: Pavol Farkaš (FK Gabala/Azer.), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Kornel Saláta (DAC 1904 Dunajská Streda), Lukáš Štetina (Dukla Praha/ČR), Martin Juhar (SK Slavia Praha/ČR), Erik Čikoš (ŠK Slovan Bratislava)
Stredopoliari: Ján Vlasko (FC Spartak Trnava), František Kubík (AS Trenčín), Tomáš Ďubek (FC Slovan Liberec/ČR)
Útočníci: Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň/ČR), David Depetris (FC Monarcas Morelia/Mex.), Filip Hološko (Rizespor/Tur.), Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg/Nem.)

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenská futbalová reprezentácia