Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taliani sa mi vysmievali. Teraz im to môžeme vrátiť, vraví Lásik

Futbalisti slovenskej reprezentácie do 21 rokov sa zhodli, že je v ich silách prejsť cez Talianov, s ktorými sa stretnú v baráži o postup na majstrovstvá Európy 2015 do Česka.

12.09.2014 14:31 , aktualizované: 17:28
Patrik Hrošovský, Milan Lalkovič Foto: ,
Patrik Hrošovský (vľavo) v drese dvadsaťjednotky so spoluhráčom Milanom Lalkovičom.
debata (3)

O zložení dvojíc v play-off rozhodol piatkový popoludňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Prvý zápas je na programe 10. októbra na Slovensku, odveta sa uskutoční 14. 10. na Apeninskom polostrove.

„Je to kvalitný súper, aj keď nepoznám dôkladne jeho hráčov. Taliani sú tradične silní v každej vekovej kategórii. My však urobíme maximum, aby sme cez nich prešli. V tejto fáze kvalifikácie sa dá vyhrať každý duel. Dúfam, že v prvom zápase využijeme výhodu domáceho prostredia a do odvety pôjdeme s náskokom,“ povedal stredopoliar SR „21“ Ondrej Duda.

Zverenci Ivana Galáda nastúpili proti mladým Talianom minulý rok v auguste a v Senci prehrali v medzištátnom prípravnom stratnutí 1:4, keď dohrávali oslabení o Dionatana Teixeiru, vylúčeného na konci prvého polčasu.

„Myslím si, že je to celkom príjemný súper. Ja osobne som si práve Talianov želal a od minuloročného výsledku s nimi 1:4 som tvrdil, že ich dostaneme. Po tej prehre a mojom návrate do Talianska sa mi vtedajší kluboví spoluhráči z Brescie posmievali. Vtedy som povedal: ‚verím, že sa stretneme v baráži‘. Myslím si, že aj veľa mojich reprezentačných spoluhráčov si želalo práve Taliansko za súpera. Ide o lukratívny, no zdolateľný tím. Verím, že náš káder je natoľko silný, že sa môže porovnávať s akýmkoľvek rivalom,“ vyhlásil kapitán a defenzívny stredopoliar slovenskej „dvadsaťjednotky“ Richard Lásik.

Ten pôsobil v Taliansku takmer sedem rokov, v lete 2014 sa vrátil do domoviny, keď ho angažoval bratislavský Slovan.

„Taliansko je celkom dobrý súper, určite sa s nimi musíme dobre popasovať. Prvý zápas v domácom prostredí bude pre nás výhoda. Musíme to zvládnuť a potom v odvete uhrať výsledok, ktorý nás posunie na šampionát. Talianom máme čo odplácať, keďže sme s nimi pred rokom v príprave prehrali. Taliani hrajú kolmo dopredu a sú agresívni. Musíme sa s ich štýlom vyrovnať a urobiť všetko pre to, aby sme postúpili,“ povedal útočník Ružomberka Adam Zreľák, ktorý rozhodol o postupe Slovenska do play-off víťazným gólom v rozhodujúcom pondelkovom dueli v Holandsku (1:0).

Mladí reprezentanti „azúrovej squadry“ pod vedením trénera Luigiho Di Biagia vyhrali 9. skupinu kvalifikácie ME 2015 s bilanciou 6 víťazstiev – 0 remíz – 2 prehry, keď neuspeli doma s Belgickom a v Srbsku. Štyridsaťtriročný lodivod talianskeho výberu do 21 rokov očakáva proti slovenskému tímu náročný dvojzápas.

„Slovensko má silný tím. Jeho hráči sú kondične výborne pripravení, vydržia v nasadení počas celých 90 minút. Skutočnosť, že vyhrali kvalifikačnú skupinu pred Holandskom, hovorí o ich kvalite. Pred rokom sme ich zdolali 4:1, ale výsledok je klamlivý, pretože sme hrali v početnej výhode. Odvtedy sa zmenilo mnoho vecí, prešlo veľa času. Uvedomujeme si, že blížiaci sa dvojzápas už bude o niečom inom,“ citovala oficiálna stránka Talianskej futbalovej federácie www.figc.it slová rodáka z Ríma a bývalého talianskeho reprezentanta Di Biagia, ktorý je pred barážovými duelmi so SR „21“ optimista: „Verím mojim zverencom, že dosiahnu pozitívne výsledky. Cítim, že moje mužstvo má víťaznú mentalitu.“

Dvojice v baráži:
SLOVENSKO – Taliansko
Francúzsko – Švédsko
Dánsko – Island
Anglicko – Chorvátsko
Holandsko – Portugalsko
Ukrajina – Nemecko
Srbsko – Španielsko

3 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia do 21 rokov #baráž ME 2015