Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci budú nenasadení. Hrozia im Španieli, Nemci, Taliani i Angličania

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov bude pri piatkovom žrebe play off kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Česka figurovať medzi nenasadenými mužstvami.

11.09.2014 16:26
Adam Zreľák Foto: ,
Adam Zreľák, strelec víťazného gólu v záverečnom súboji skupiny s Holandskom.
debata (2)

Zverenci Ivana Galáda síce vyhrali svoju kvalifikačnú skupinu, no na základe koeficientu sa nezmestili medzi sedem najlepších víťazov skupín. Do rebríčka sa počítajú zápasy kvalifikácie i záverečného turnaja kontinentálneho šampionátu 2011, výsledky kvalifikácie i záverečného turnaja ME 2013 a rezultáty z aktuálneho kvalifikačného cy­klu.

Štart na ME 2015 má istý len domáci usporiadateľ. Zvyšných sedem účastníkov vzíde z baráže, kam sa kvalifikovali desiati víťazi základných skupín a štyri najlepšie národné výbery z druhých miest po zohľadnení ich výsledkov s prvým, tretím, štvrtým a piatym tímom konkrétnej skupiny.

Medzi nasadenými teda budú Španielsko, Taliansko, Anglicko, Francúzsko, Nemecko, Portugalsko a Dánsko. Nenasadené mužstvá tvoria Švédsko, Slovensko, Chorvátsko, Ukrajina, Holandsko, Island a Srbsko, pričom platí, že v play-off sa nesmú stretnúť tímy, ktoré boli spolu v základnej skupine.

Nasadenie však ešte musí potvrdiť Európska futbalová únia (UEFA). Prvé zápasy sú na programe v stredu 8. októbra, odvety sa uskutočnia v utorok 14. októbra u súperov. Domáce prostredie v prvom dueli určí žreb. Ten sa začne v piatok 12. septembra o 14.00 h v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Žreb záverečného turnaja je potom na programe 6. novembra v Prahe.

Kontinentálny šampionát „dvadsaťjednotiek“ sa uskutoční 17. – 30. júna v Prahe, Olomouci a Uherskom Hradišti. Obhajcom titulu sú mladí Španieli.

Nasadené mužstvá: Španielsko, Taliansko, Anglicko, Francúzsko, Nemecko, Portugalsko, Dánsko
Nenasadené mužstvá: Švédsko, SLOVENSKO, Chorvátsko, Ukrajina, Holandsko, Island, Srbsko

2 debata chyba
Viac na túto tému: #futbalová reprezentácia Slovenska do 21 rokov