Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobré začiatky neznamenali úspešné konce

Slovenskí futbaloví reprezentanti nemali doteraz väčšie problémy v úvodných zápasoch v kvalifikáciách majstrovstiev Európy a na túto pozitívnu bilanciu nadviazali aj v pondelok večer na Olympijskom štadióne v Kyjeve.

09.09.2014 18:12
Ján Kozák Foto: ,
Ján Kozák.
debata

Absolvovali ich päť a len v jedinom prípade v úvode prehrali – kvalifikáciu ME 2004 odštartovali prehrou 0:3 v Turecku (v štyroch ďalších mali vždy výhodu domáceho prostredia). Ako je však známe, nikdy doteraz si na kontinentálnom šampionáte nezahrali.

Dobré začiatky neznamenali radosť vo finiši. Mimochodom, rovnaká bilancia platí aj v piatich kvalifikáciách MS – aj tie začali skoro vždy víťazne (štyri výhry, jedna remíza).

Pred štyrmi rokmi, keď sa začal boj o účasť na finálovom turnaji ME 2012 v Poľsku a Ukrajine, rozbehli kvalifikáciu dokonca takmer ukážkovo. Doma zdolali Macedónsko (1:0) a vzápätí vyhrali aj na pôde najväčšieho favorita Ruska (1:0), ktoré je silou minimálne porovnateľné s Ukrajinou. Rusi napriek zlému odpichu potvrdili svoju rolu a postúpili z prvého miesta v skupine…

Slováci? Úspešný začiatok sa v ďalšom priebehu neprejavil, obsadili v konečnom účtovaní až štvrté miesto a to by ani v súčasných miernejších postupových podmienkach nestačilo ani na postup do baráže.

Túto štatistiku akoby si všimol aj tréner Ján Kozák, ktorý vie, že kvalifikácia je dlhodobá súťaž, ktorej záverečné účty sa budú robiť až na budúci rok na jeseň.

„Víťazstvo v Kyjeve nás potešilo, ale musím zdôrazniť, že je to len prvý zápas a kvalifikáciu bude ešte dlhá,“ zdôraznil kouč Slovákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia