Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrajinci riešia, ako nahradiť lídrov

Slovenskí futbaloví reprezentanti absolvovali v utorok podľa plánu dva tréningy na sústredení v Senci.

02.09.2014 17:18
Ukrajina - Anglicko Foto:
Futbalisti Ukrajiny.
debata

Na večernom sa zúčastní aj Tomáš Hubočan, ktorý doťahoval veci okolo svojho prestupu do Dynama Moskva a prišiel ako posledný v priebehu dňa. „Mužstvo je kompletné a ďalšie zmeny nenastali,“ potvrdil vedúci tímu Róbert Tomaschek.

Už predtým z kádra vypadol brankár Ján Mucha a útočník Róbert Vittek, ktorých vyradilo zranenie. Zranený je aj kapitán Martin Škrtel, ktorý by však najbližší pondelok v kyjevskom zápase proti Ukrajine, ktorým odštartuje kvalifikácia ME 2016, nemohol aj tak nastúpiť (odpykáva si trest za žlté karty).

Reprezentačný tím sa v stredu presunie do Žiliny, kde absolvuje tréning a vo štvrtok od 18.20 ho čaká na žilinskom trávniku generálka na Ukrajinu v prípravnom zápase s Maltou.

Od pondelka sa na štart v novej kvalifikácii chystá na sústredení aj ukrajinský výber. Ten čaká už dnes príprava s Moldavskom, zápas sa uskutoční od 20.00 na Olympijskom štadióne v Kyjeve, kde sa pred dvoma rokmi hrali aj stretnutia ME, vrátane finálového Španielsko – Taliansko. Na rovnakom ihrisku je naplánovaný aj pondelkový súboj so Slovenskom.

Ako je známe, pôvodným súperom Ukrajiny v stredajšom stretnutí mal byť Paraguaj, ale ten vzhľadom na zložitú situáciu v krajine odmietol do Kyjeva cestovať. Domáci rýchlo našli náhradníka, tradičného súpera. S Moldavskom sa stretli aj v poslednej kvalifikácii na MS 2014 a tento výber im narobil dosť starostí. Najskôr sa na jeho pôde skončil zápas bez gólov (to ešte ukrajinské mužstvo viedol Blochin) a v druhom vyhrali domáci 2:1.

Trénera Michaila Fomenka trápi najmä skutočnosť, že v nominácii musel vynechať viaceré opory, ktoré majú zdravotné problémy. Po dlhšie zranených Jevgenovi Chačeridim a Vitalijovi Mandzjukovi mu vypadli aj traja lídri – Jevgenij Konopljanka, Ruslan Rotan a Denis Garmaš (druhí dvaja boli ešte v pôvodnej nominácii). Ako nahradiť týchto skúsených hráčov je teraz hlavnou úlohou ukrajinského kouča. Stredajšia generálka by mu mala pomôcť odpovedať na tú kľúčovú otázku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia