Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Napriek napätiu zostáva dejiskom zápasu Ukrajina - Slovensko Kyjev

Slovenskí futbaloví reprezentanti absolvujú v pondelok 8. septembra vstupný duel v C-skupine kvalifikácie ME 2016 proti domácej Ukrajine.

17.08.2014 17:42
Olympijský štadión v Kyjeve Foto:
Pohľad na štadión v Kyjeve.
debata

Napriek napätej situácii na východe tejto krajiny stále zostáva dejiskom spomenutej ouvertúry Kyjev. Na Olympijskom štadióne v ukrajinskej metropole by mal byť začiatok duelu o 20.45 h SELČ.

„Európska futbalová únia UEFA veľmi dobre monitoruje situáciu. Nikdy by nerozhodla, že sa bude hrať v krajine alebo v meste, kde by sme mohli byť ohrození, kde by mohli byť ohrození hráči, funkcionári, hostia, delegáti a zástupcovia UEFA, ktorí sa zúčastnia na tomto zápase,“ citovala oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu slová prezidenta SFZ Jána Kováčika.

Prvý muž slovenského futbalu dôveruje rozhodnutiu UEFA a je presvedčený, že v prípade zhoršenia situácie príde k preloženiu duelu na neutrálnu pôdu. „V tejto chvíli rešpektujeme rozhodnutie. V Kyjeve sa hrajú aj európske poháre. Zatiaľ to vyzerá, že zápas bude v Kyjeve,“ doplnil Ján Kováčik. Slovenský futbalový zväz pravidelne komunikuje so zástupcami UEFA ohľadom blížiacej sa kvalifikácie ME 2016 a dosiaľ nezaznamenal žiadne obavy hráčov z vycestovania na Ukrajinu.

V boji o postup na kontinentálny šampionát 2016 do Francúzska majú futbalisti Slovenska v kvalifikačnej C-skupine okrem Ukrajiny za súperov aj Španielsko, Macedónsko, Bielorusko a Luxembursko.

Generálku na spomenutý duel s Ukrajinou absolvujú zverenci trénera Jána Kozáka v medzištátnom prípravnom stretnutí vo štvrtok 4. septembra proti Malte, ktoré sa uskutoční na štadióne v Žiline.

debata chyba