Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Šéf SFZ nemá dobrý pocit zo zápasu v Kyjeve. Zmena sa zatiaľ neplánuje

Slovenská futbalová reprezentácia vstúpi do kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 o necelý mesiac na Ukrajine, šéf zväzu Ján Kováčik nemá z dejiska najlepší pocit.

13.08.2014 09:28
Miroslav Stoch Foto:
Miroslav Stoch na petrohradskom trávniku počas priateľského zápasu Rusko - Slovensko.
debata

Súboj sa uskutoční 8. septembra o 20.45 SELČ na Olympijskom štadióne v Kyjeve. Ukrajina nie je v súčasnosti bezpečným regiónom, aj keď najväčšie problémy sú predovšetkým v jej východnej časti. Európska futbalová únia (UEFA) však zatiaľ nezmenila miesto stretnutia, keďže Kyjev považuje za bezpečné miesto. UEFA potvrdila, že medzinárodné zápasy sa môžu hrať aj v Ľvove, Odese a Dnipropetrovsku. SFZ je v kontakte so zástupcami UEFA i ukrajinskej strany.

„Nemám z toho najlepší pocit, keďže aj v Kyjeve boli nepokoje. Podľa informácií z minulého týždňa zatiaľ k zmene miesta zápasu neprišlo. Verím, že predstavitelia UEFA majú dostatočný prehľad o tom, čo sa na Ukrajine deje. Absolútne tomu dôverujem. Verím, že ak by sa situácia dostala do štádia, že treba zmeniť dejisko, tak to predstavitelia UEFA urobia,“ uviedol pre denník SME prezident SFZ Ján Kováčik.

Zástupcovia zväzu zatiaľ súboj na Ukrajine nepreberali so slovenským ministerstvom zahraničných vecí. „UEFA je orgán, ktorý môže rozhodnúť o zmene zápasu,“ dodal Ján Kováčik.

Fanúšikovia si môžu vstupenky na zápas v Kyjeve objednať do 15. augusta na SFZ, jednotná cena je 15 eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #slovenská futbalová reprezentácia #Ján Kováčik