Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Názor: Babráci

Hanba, hanba, hanba. Takto zhodnotil šéf slovenského futbalu Ján Kováčik výkon v Lichtenštajnsku.

10.06.2013 10:00
Lásik, Hasler Foto: ,
Richard Lásik sa snaží zastaviť Nicolasa Haslera z Lichtenštajnska.
debata (14)

Futbalisti sú babráci. Odpinkali zápas v štýle lážo-plážo. Najmä do prestávky ukázali trápny výkon, čím zhodili aj prácu tandemu Griga – Hipp. Hráči nastúpili nepripravení a nekoncentrovaní. Ich predzápasové reči boli len prázdne drísty.

Čo robili štyri dni na sústredení? Načo tréneri chystajú analýzy, sledujú súperov, zatĺkajú zostavu, z jasných vecí robia vedu? Vyhodené peniaze. Hráči sa mohli zraziť hodinu pred zápasom a horšie to byť nemohlo.

Rovnocenní tréneri sú na všetko dvaja, ale na výsledkoch sa to neprejavuje. Obaja sú bývalí šikovní hráči a niečo dokázali aj ako tréneri, ale v reprezentačnej etape zatiaľ pohoreli. Z dvanástich zápasov vyhrali tri, v piatich mužstvo nestrelilo gól. Hotová katastrofa. A najťažšie majú pred sebou…

Spolupráca medzi hráčmi neklape. Ani na ihrisku, ani mimo neho. Tréneri ani po vyše roku nenašli spôsob, ako z mužstva vyžmýkať výkon, za ktorý by sa nemuselo v celom zápase hanbiť. Hráči vedia viac, ako ukázali vo Vaduze. Keby takto hrali v kluboch, nezarobia si ani na slanú vodu. Už by z nich leteli ako namydlený blesk.

Celé úsilie sa sústreďuje na to, aby slovenský futbal našiel strelca. Cesta, ktorá nikam nevedie. Najprv mal byť spasiteľom Bakoš, ktorému sa góly v Plzni sypali, ale nastúpil už v jedenástich zápasoch a ešte nedal ani jeden. Tréneri už skúšali Šestáka, Hološka, Ďuriša, Sylvestra, Vitteka, Jakubka…

Tragikomédia pokračuje. Teraz sa mesiáš volá Depetris. Ak by nastúpil vo Vaduze, bola by to jeho strelecká poprava v priamom prenose. Nejde o jedného hráča, ale o tím. Ak hra nemá hlavu a pätu, ak sa hráči pohybujú ako v spomalenom filme, nevytrhne ich z biedy ani jeho krajan Messi.

14 debata chyba