Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smútok za oceánom, na infarkt zomrel top kanonier reprezentácie. Hral na MS 2018 v Rusku, mal len 41 rokov

Panamská futbalová federácia potvrdila šokujúcu správu. Vo veku 41 rokov zomrela legenda tamojšej reprezentácie a účastník majstrovstiev sveta v Rusku 2018 Luis Tejada.

29.01.2024 15:01
Luis Tejada Foto:
Luis Tejada počas zápasu v skupine MS 2018 proti Belgicku.
debata (4)

Futbalista prezývaný Matador skolaboval podľa federácie počas zápasu starých pánov a príčinou bol infarkt. Jeho nečakaný skon je obrovskou ranou pre svet futbalu, najmä v Severnej a Južnej Amerike, kde si počas kariéry vybudoval povesť nekompromisného kanoniera.

Hoci nikdy počas kariéry nehral Tejada v Európy, štatút legendy si vybojoval výkonmi v Peru a najmä v drese panamskej reprezentácie. V nej je dodnes rekordérom v počte gólov, keď ich v 108 zápasoch strelil 43. V domácej lige získal štyri tituly – dva v tíme Tauro FC a po jednom s CD Plaza Amador a Club Juan Aurich.

Zažiaril najmú v roku 2005, keď bol kľúčovou postavou Panamy pri jej ťažení až do finále Gold Cupu. Tejada sa stal s tromi gólmi najlepším strelcom turnaja a aj jeho najlepším hráčom. Jeho tím napokon v boji o trofej prehral s USA po penaltovom rozstrele.

Aleksandar Čavrič Čítajte viac Odchod po ôsmich rokoch. Slovan sa lúči so svojou hviezdou, Čavrič nevylučuje návrat

Hoci jeho výkonnosť v národnom tíme postupom rokov klesala, Tejada nechýbal v tíme, ktorý si po prvýkrát v histórii vybojoval účasť na záverečnom turnaji majstrovstiev sveta. V Rusku 2018 si tak splnil jeden zo svojich najväčších snov.

O necelých päť rokov neskôr Tejada odišiel do športového dôchodku a sústredil sa na hranie v zápasoch starých hráčov. Bohužiaľ, počas jedného z nich, v San Miguelite, došlo k tragickej udalosti.

Tejada skolaboval na ihrisku a zomrel na infarkt. Podľa správ z juhoamerických médii sa pred zápasom sťažoval na bolesti hrudníka.

Najväčšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 81 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 40 najväčších futbalových...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Luis Tejada #Panamská futbalová reprezentácia