Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brutálne scény vo Francúzsku. Fanúšikovia chodia na zápasy s bejzbalkami, na autobusy padajú kusy betónu

Vlna násilia vo francúzskom futbale neutícha. Najnovší incident sa udial počas ostatného víkendu, terčom násilia sa stali autobusy s fanúšikmi klubu Olympique Marseille na ceste domov z Clermontu po ligovom triumfe 5:1.

04.03.2024 14:12
ultras Foto:
Francúzski futbaloví ultras.
debata (1)

Dovedna osem autobusov zasiahli rôzny objekty hodené z diaľničného mosta. Priaznivci z Marseille potom vystúpili z autobusov a poškodili automobil a zranili jeho vodiča. Polícia už začala oficiálne vyšetrovanie spomenutých udalostí.

V autobusoch s fanúšikmi sa údajne našli rôzne napríklad kusy betónu a samozrejme aj črepy z rozbitých skiel. Priaznivci Olympiquu boli pripravení na prípadnú konfrontáciu a v rukách mali bejzbalové pálky.

V aktuálnom ročníku nejde o ojedinelý incident. Vo februári utrpel zranenie jeden z fanúšikov OGC Nice, keď autobus s priaznivcami tohto klubu zasypali kamene po ligovom súboji v Lyone.

V úvode tejto sezóny bol terčom útoku autobus s hráčmi Lyonu pred duelom v Marseille, pričom kouč hostí Fabio Grosso utrpel zranenia hlavy.

Francesco Calzona Čítajte viac Calzonovi sa darí a v Taliansku ho chvália. Šanca, že zostane na Slovensku, je čoraz menšia

Autobusy s priaznivcami Brestu boli terčom útokov po zápasoch v Paríži aj Montpellieri. Začiatkom decembra podľahol bodným zraneniam fanúšik Nantes pred domácim súbojom proti Nice.

Počas posledného februárového víkendu sa zase chuligáni Lille pobili pred domácim súbojom proti Toulouse, hostí pritom podporili aj nespratníci z „partnerského“ klubu Paríž Saint-Germain.

Okrem Francúzska je futbalové násilie problémom napríklad aj v Grécku či na Cypre. V auguste zahynul jeden grécky fanúšik pred domácim súbojom tímu AEK Atény proti chorvátskeu DInamu Záhreb v 3. kvalifikačnom kole Ligy majstrov.

Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Olympique Marseille