Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Ružomberok si zahrá finále Slovnaft Cupu. Lipanom sa zázračný obrat nepodaril, pripísali si však skalp ligistu

Futbalisti MFK Ružomberok sa stali prvými finalistami Slovnaft Cupu. V odvetnom zápase semifinále síce prehrali s treťoligovým ŠK Odeva Lipany 0:1, no do boja o titul ich posunulo úvodné vysoké víťazstvo 5:0.

16.04.2024 17:41
MFK Ružomberok Foto:
Futbalisti MFK Ružomberok.
debata

Ich súpermi budú lepší z dvojzápasu medzi Trnavou a Podbrezovou, úvodný duel vyhral Spartak 1:0. Odveta je na programe v stredu o 18.00 h na ihrisku FK Železiarne.

Liptáci nastúpili na odvetný zápas s výrazne pozmenenou zostavou. Na ihrisku nebol veľmi vidieť, že ide o súboj účastníka najvyššej súťaže a treťoligistu.

V prvom polčase mal dve sľubné príležitosti na skórovanie domáci Chobot. V druhom sa dlho nič vážnejšie nedialo až v 70. minúte udreli Lipany, keď z bezprostrednej blízkosti skóroval Vitovič.

Saudi Spain Soccer Super Cup Čítajte viac Do pekla, o čo mu išlo? Chorvát predviedol najhoršiu penaltu v histórii, zniesla sa na neho vlna kritiky a urážok

V ďalšom priebehu, napriek domácemu tlaku, sa už na skóre nič nezmenilo. Lipany si tak pripísali ďalší cenný skalp.

Vo štvrťfinále zdolali nikéligistu MFK Skalica 5:3 po rozstrele z 11 m, v riadnom hracom čase sa zápas skončil bezgólovou remízou.

Semifinále Slovnaft Cupu – odveta:

MFK Ružomberok – ŠK Odeva Lipany 0:1 (0:0)
Gól: 70. Vitovič. Rozhodovali: Ruc – Štofík, Košecký, ŽK: Chobot – Šľachov, 731 divákov.
Ružomberok: Ťapaj – Kotula, Maslo, Zsigmund – Marek, Domonkos (57. Múdry), Švehla, Tučný (57. Šefčík) – Chobot, Boďa (57. Gerec), Jackuliak
Lipany: Šupka – Jacko, Kovalčík, Šľachov, Dlugoš, Poremba, Vysočan (71. M. Kráľovič), Vitovič, S. Kraľovič, Micherda, Tináth (72. Vranko)
/prvý zápas: 5:0, postúpil Ružomberok/

Priemerné platy futbalistov v európskych súťažiach Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach zistíte priemerný...
debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #Slovnaft Cup 2023/24 #ŠK Odeva Lipany