Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zidane na scénu! Francúzska legenda sa má vrátiť na lavičku. Ktorý klub ju chce?

Zinedine Zidane je údajne blízko k návratu na pozíciu trénera jedného z najväčších európskych futbalových klubov. 51-ročný Francúz opustil Real Madrid v roku 2021 po tom, čo priviedol biely balet k trom víťazstvám v Lige majstrov za sebou.

14.04.2024 22:00
Zinedine Zidane Foto:
Zinedine Zidane je spájaný s letných príchodom do Bayernu Mníchov.
debata

V minulosti sa Zidanove meno spájalo s trénerskou stoličkou v Manchestri United. No podľa informácii The Sun je bývalý francúzsky reprezentant aktuálne jedným z horúcich kandidátov na post kouča nemeckého giganta Bayernu Mníchov.

Súčasný tréner Bavorov Thomas Tuchel začiatkom tohto roka oznámil, že po sezóne v klube skončí. Bayern pritom viedol od marca 2023.

Evan Ndicka Čítajte viac Dvakrát sa dotkol hrudníka a zvalil sa na trávnik. Obranca AS Rím odpadol, zápas sa nedohral

Zidane má dostatočne úspešný trénerský životopis na to, aby pomohol Bayern opäť dostať na dominantné pozície v rámci európskeho futbalu. Naposledy sa nemecký tím tešil z víťazstva v Lige majstrov v roku 2020.

Okrem majstra sveta z roku 1998 sa vedenie Bayernu pozerá aj na ďalších kandidátov na voľné miesto, medzi ktorých patria Julian Nagelsmann, Hansi Flick či Jose Mourinho.

O svojej trénerskej budúcnosti hovoril Zidane pre médiá naposledy v októbri 2023, ale ako u neho býva zvykom, ohľadom témy návratu do futbalu bol zdržanlivý.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Tvrdá rana pre Calzonu aj Lobotku. Neapol nedokázal vyhrať proti zachraňujúcemu sa Frosinone

„Žiadne správy, momentálne nič. Užívam si čas s rodinou a potom uvidíme, čo sa bude diať v budúcnosti,“ uviedol Zidane.

Stal sa vôbec prvým trénerom histórie, ktorý vyhral Ligu majstrov trikrát za sebou, s Realom Madrid vybojoval dvakrát aj európsky Superpohár a trofej si odniesol aj z Majstrovstiev sveta klubov. Bol vyhlásený za trénera roka FIFA pre rok 2017.

Chorvátska Ivanka zavelila: Ide sa na Euro! Fotogaléria - 37 fotiek Všetky fotky
Ivana Knollová sa už neukazuje iba na...
debata chyba
Viac na túto tému: #Zinedine Zidane