Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poprava nádejného futbalistu. Pri ozbrojenej lúpeži zastrelili olympionika

V Juhoafrickej republike sa spamätávajú z veľkej tragédie. Miestny futbalista a účastník olympijských hier v Tokiu 2020 Luke Fleurs bol chladnokrvne zavraždený.

04.04.2024 18:01
Luke Fleurs Foto:
Luke Fleurs v drese reprezentácie Juhoafrickej republike počas OH v Tokiu.
debata

K jeho úmrtiu došlo pri stredajšom lúpežnom prepadnutí na čerpacej stanici v Johannesburgu, počas ktorého bol 24-ročný obranca zastrelený. O tragickej udalosti informoval jeho klub na sociálnych sieťach.

Fleurs patril k perspektívnych hráčom juhoafrického futbalu. V roku 2021 svoju krajinu reprezentoval na olympijských hrách v Tokiu a do vlaňajška hral za tím SuperSport z Pretórie.

Gerson Rodrigues Čítajte viac VIDEO: Trénuje na Tehelnom poli sám ako prst. Rodriguesa zrejme vyradil Weiss z kádra, Kmotrík mlčí

Následne odišiel ako voľný hráč do známeho klubu Kaizer Chiefs, ktorý patrí medzi najlepšie v krajine. V drese nového tímu však nestihol odohrať ani zápas, mužstvo podporoval iba z lavičky náhradníkov.

A nastúpiť za Kazer Chiefs už nestihne. Stal sa obeťou lúpežného prepadnutia na čerpacej stanici. Ako informovali CBS News útočníci Fleursa donútili vystúpiť z auta, následne ho jednou ranou strelili do hornej časti tela a unikli v jeho aute.

Fleurs bol síce prevezený do nemocnice, neskôr ho ale vyhlásili za mŕtveho, strelnému zraneniu podľahol. Klub o jeho smrti informoval na Twitteri.

„S veľkým zármutkom oznamujeme, že Luke Fleurs tragicky prišiel o život. Naše myšlienky a modlitby sú s jeho rodinou a priateľmi,“ uviedli zástupcovia Kaizer Chiefs na sociálnej sieti.

Priemerné platy futbalistov v európskych súťažiach Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach zistíte priemerný...
debata chyba
Viac na túto tému: #OH v Tokiu 2020 #Luke Fleurs