Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lalkovič vyhral v drese FC Chelsea FA Youth Cupu

Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Milan Lalkovič sa v drese FC Chelsea tešil tento týždeň zo zisku veľmi cennej trofeje. Starší dorast "The Blues" získal po dlhých 49 rokoch titul v prestížnom FA Youth Cupe, keď vo finálovej odvete zdolal na Stamford Bridge Aston Villu 2:1 a celkovým skóre 3:2 triumfoval v tejto súťaži. Sedemnásťročný košický rodák Lalkovič nastúpil na trávnik v 88. min a po záverečnom hvizde sa so spoluhráčmi tešil z "ušatej" trofeje.

07.05.2010 17:15
Milan Lalkovič Foto:
Milan Lalkovič.
debata

„Všetci sme skákali od radosti. Na štadióne bola výborná atmosféra a tisíce fanúšikov. Sme nesmierne radi, že pred ich očami sa nám podaril takýto úspech. Je to úžasný pocit. V klube si to veľmi cenia, pohár nám ihneď vystavili v cobhamskom tréningovom centre. Len neviem, či je putovný alebo tam bude navždy,“ vyhlásil pre svoju oficiálnu internetovú stránku ofenzívny stredopoliar s prezývkou „Miňo“. Rovnakou, akú má jeho o niečo starší vzor a ďalší hráč z mládežníckej liahne FC Chelsea Miroslav Stoch.

Lalkovič si pochvaľoval priebeh majstrovských osláv. „Neďaleko štadióna je jeden dobrý pub, tam sme sa zišli my hráči, tréneri, rodinní príslušníci a priatelia. Za mnou prišla komplet rodina z Košíc, takisto môj manažér, takže tam sme si posedeli a trošku to oslávili,“ povedal Miňo, ktorý je členom reprezentácie SR do 19 rokov. Tú čaká čoskoro finálna fáza kvalifikácie o postup na ME 2010 v Holandsku proti domácim rovesníkom, Nemecku a Poľsku.

debata chyba