Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáspár definitívne v japonskom Sendai

Slovenský futbalista a kmeňový hráč Interu Bratislava Jozef Gáspár bude s definitívnou platnosťou pôsobiť v ďalekom Japonsku. Dvadsaťšesťročný stopér žlto-čiernych, s ktorými bol ešte do leta zmluvne viazaný, oblečie dres druholigového klubu Vegalta Sendai.

27.01.2004 17:11
debata

Gáspár absolvoval minulý týždeň v krajine vychádzajúceho slnka lekársku prehliadku a dohodol sa na podmienkach ročnej zmluvy.

,,Jozefovi sa onedlho končí v Interi zmluva, cez zimu prejavil záujem odísť do zahraničia. S Japoncami sme absolvovali niekoľko rokovaní a hráčovi sme dali súhlas na odchod. V lete by sme za Gáspára nedostali ani korunu, s dohodnutou výškou odstupného sme spokojní. Finančné podmienky transferu zodpovedajú jeho hráčskej kvalite a sú v reálnych dimenziách prestupu slovenského futbalistu do zahraničia. Verím, že Jozef pomôže svojmu novému klubu k postupu do najvyššej japonskej súťaže," povedal na margo odchodu vysokého obrancu generálny manažér Interu Bratislava Jozef Barmoš.

Vegalta Sendai je klub bez bohatej histórie, veď vznikol v roku 1994. Počas krátkej existencie sa tímu podarilo postupne dostať do I. ligy, v ktorej však v uplynulom ročníku obsadil 15. miesto a zostúpil do nižšej súťaže. V nadchádzajúcej sezóne má Vegalta opäť postupové ambície.

Jozef Gáspár sa stal po Ľubomírovi Luhovom, Miroslavovi Mentelovi a Ľubomírovi Moravčíkovi štvrtým slovenským futbalistom pôsobiacim v Japonsku, v tejto ázijskej krajine pôsobili ako tréneri Jozef Vengloš st. a Milan Lešický.

debata chyba