Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan vraj klame, Spartak tvrdí, že má videodôkaz. Kto bol na hornej tribúne?

Dva dni po škandalóznom zápase Spartaka Trnava so Slovanom Bratislava neustále pribúdajú nové stanoviská. V utorok sa ozvali zástupcovia Spartaka, ktorí tvrdia, že funkcionári Slovana zavádzajú.

19.10.2021 18:28
Slovan, Spartak Foto: ,
Potýčka medzi fanúšikmi Slovana a Spartaka.
debata (76)

"Pri svojej snahe získať tri body za zeleným stolom a nie na ihrisku sa dokonca neštíti ani vedome klamať. Podľa tvrdení jeho zástupcov sa dostali fanúšikovia Spartaka do sektora hostí nad slovanistov a dokonca sa to snažia dokázať fotografiou, z ktorej je zrejmé, že sú to fanúšikovia Slovana.

Na tieto miesta sa totiž dá dostať iba zo sektora hostí. Práve oni vylámali mreže, ktoré obe poschodia oddeľujú, čo vieme jednoducho dokázať aj kamerovým záznamom," píše sa v stanovisku Spartaka Trnava.

O čo ide? Hodinu po nedeľňajsom derby Slovan uverejnil na Facebooku fotografiu a fanúšikov nad tribúnou hostí označil za Trnavčanov, ktorí spustili celú sériu udalostí. Vedenie Slovana sa vzápätí svojich ultras vehementne zastalo s tým, že vždy budú stáťza nimi.

„Sme pobúrení tým, ako sa snaží futbalový klub Slovan Bratislava zneužiť udalosti, ktoré sa stali počas nášho vzájomného zápasu v nedeľu. Od začiatku to boli práve predstavitelia Slovana, ktorí s neprimeraným dôrazom naliehali na hlavného rozhodcu, aby zápas predčasne ukončil, hoci na štadióne bol po vyprataní sektora hostí poriadok a mohlo sa hrať,“ uvádza sa vo vyhlásení.

SR Trnava šport futbal FL 11. kolo Slovan TTX Čítajte viac NÁZOR: Boli sme milimetre od tragédie. Za kopance do hlavy sa chodí do basy

Trnavské vedenie sa tiež ohradilo voči spôsobu, akým informuje o kauze televízia TA3. Pripomenule tiež úzke väzby televíznej stanice na bratislavský futbalový klub prostredníctvom Ivana Kmotríka.

"Úplným dnom však bola včerajšia beseda v televízii TA3. Spôsobom, akým bola vedená moderátorom Petrom Bielikom, je minimálne neetický. Našťastie, zrejme pre krátkosť času sa produkcii nepodarilo zohnať dostatočne submisívnych diskutérov, ktorým aspoň čiastočne slúži ku cti, že sa nenechali vmanipulovať do polohy inkvizítorov, kam ich od úvodných minút tlačil moderátor.

Vrcholom bolo pošpinenie mena nášho hráča Martina Škrtela a snaha spojiť ho priamo s vyčíňaním fanúšikov na ihrisku," dodal Spartak.

Výtržnosti počas zápasu Spartak - Slovan Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Bitka medzi fanúšikmi Slovana a Spartaka počas...

Bývalému reprezentačnému kapitánovi sa totiž vyčíta, že pred duelom natočil krátky videoklip ako upútavku na zápas. Mal na ňom kuklu. V kuklách vybehli na ihrisku v nedeľu aj ultras na každej strane.

Reakcia Slovana Bratislava

Topiaci sa aj slamky chytá? FC Spartak Trnava v dnešnom vyjadrení uviedol niekoľko z nášho pohľadu zavádzajúcich skutočností. ŠK Slovan reaguje na tieto vyjadrenia a uvádza skutočnosti na pravú mieru.

Opätovne chceme zdôrazniť, že zápas FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava predčasne ukončil hlavný rozhodca. Zástupcovia ŠK Slovan vnímali extrémne vysoké bezpečnostné riziko, ktoré panovalo na štadióne v Trnave, okrem iného aj absencia SBS pod domácim kotlom (viď. priložená fotografia).

Podľa nás bolo riziko natoľko vysoké, že v prípade pokračovania zápasu mohlo ísť aj o zdravie a životy hráčov, členov realizačného tímu či ďalších aktérov na ihrisku. Riziko vonkoncom nemohlo zmiznúť iba vyprataním sektora s našimi fanúšikmi, keď pritom paradoxne celý konflikt vyvolali domáci fanúšikovia.

ŠK Slovan odmieta tvrdenia o tom, že by úmyselne klamal alebo zavádzal informáciou, že sa na streche štadióna, resp. nad sektorom hostí nachádzali fanúšikovia Trnavy. Video-záznamy a fotografie jasne dokazujú, že nad sektorom boli fanúšikovia Trnavy, ktorí vyvesili hanlivý transparent, ktorého obsah potvrdzuje, že bol súčasťou predzápasovej choreografie.

Toto len potvrdzuje, že to bola dlho plánovaná agresívna akcia voči našim fanúšikom. Priaznivci Trnavy, ktorí sa nachádzali nad sektorom hostí, vhadzovali pyrotechniku v červeno-čiernej farbe a rôzne iné predmety na našich fanúšikov do nášho sektora.

Celé stanovisko si môžete prečítať TU

Toto sú najobávanejší ultras na svete Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Sparta Praha (Česko)
Sparta Praha sa ako...
76 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava