Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nechoď do telky opitý. Českú legendu delili od ochrnutia hodiny

Karel Poborský. Meno, ktoré v českom futbale veľa znamená. Na konte má 118 reprezentačných štartov. Nechýbal pri najväčších úspechoch národného tímu - vrátane striebra z Eura 1996.

20.04.2021 12:57
poborský MS 2006 futbal Foto: ,
Karel Poborský (v popredí) na tréningu českej reprezentácie na MS 2006.
debata

Bývalý hráč Manchestru United, Lazia Rím či Benfiky Lisabon sa po mimoriadne úspešnej hráčskej kariére snaží presadiť aj na funkcionárskej scéne. Aktuálne kandiduje na post šéfa Futbalovej asociácie Českej republiky.

Všetko však mohlo byť v jeho živote inak. Diametrálne…

„Mal som zápal mozgových blán,“ rozhovoril sa v programe O2 TV Sport Česká ulička.

„Dlhší čas ma bolela hlava, krk. Ale bral som to tak, ako som vychovaný – to predsa rozchodím,“ pokračoval 49-ročná legenda.

Vážny zdravotný stav Poborský skrátka podcenil. Keď bol na karlovarskom festivale, dostal vysoké teploty, opuchli mu ústa. To už aj sám pochopil, že niečo nie je v poriadku.

Zamieril preto do nemocnice, kde mal podstúpiť vyšetrenia. To by však znamenalo, že musí stráviť na lôžku aspoň 24 hodín. A to neprichádzalo do úvahy.

Najbohatší futbalisti planéty Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Paul Pogba - 85 miliónov dolárov.

Hoci z bizarného dôvodu.

„Hralo sa finále majstrovstiev sveta. Alebo niečo podobné. Nechcel som o to prísť, pretože som ho spolukomentoval v televízii,“ vysvetľoval niekdajší rýchlonohý krídelník.

Lenže počas prenosu sa jeho stav výrazne zhoršil.

„V televízii mi už ochrnula polovica tváre. Kým sa skončil prenos, našiel som si mnoho sms správ, prečo chodím do telky opitý,“ prekvapil Poborský.

Na druhý deň doma omdlel. V nemocnici mu potom diagnostikovali zápal pľúc – na stupnici od jedna po desať na hranici osem.

„Doktorka mi potom povedala, že to už bolo len o hodinách či dňoch a môj stav by bol nezvratný. Našťastie sa všetko vrátilo do normálu,“ zakončil desivé rozprávanie Poborský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ochrnutie #Karel Poborský