Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slavia si cení svoj klenot na miliardu a pol. To sa oplatí, píšu britské médiá

Ešte v októbri bolo meno Abdallah Sima pre mnoho fanúšikov prakticky neznámym pojmom. Stačilo pár mesiacov a devätnásťročný talent zo Senegalu uchvátil nielen Slaviu a českú ligu, ale aj tie najväčšie futbalové kluby.

26.02.2021 10:08
Abdallah Sima Foto: ,
Abdallah Sima zo Slavie Praha.
debata (1)

Vo štvrtok jeho cena možno ešte vzrástla. Český majster postúpil do osemfinále Európskej ligy a Sima mal na tom nemalú zásluhu. Napríklad aj druhým gólom na pôde favorizovaného Leicesteru.

Tak koľko? Desať? Dvadsať? Tridsať miliónov eur?

Čo na to Slavia? „Cez zimu nie je jeho odchod na programe dňa, ale naučil som sa nikdy nehovoriť nikdy, keby dorazilo päťdesiat miliónov eur …“ vravel nedávno šéf pražského tímu Jaroslav Tvrdík.

Zatiaľ jediná ponuka na vršovickú kométu prišla od nemenovaného klubu a to vo výške desiatich miliónov eur. „Ten klub sa nám ospravedlňoval, že viac dať naozaj nemôžu, že to má určité riziká,“ priznal Tvrdík.

Desať miliónov už zrejme nie je žiadne riziko. Ale ani téma. Simu si v Slavii cenia oveľa viac.

„Slavia bola vlani vyrabovaná West Hamom – o obrancu Vladimíra Coufala a stredopoliara Tomáša Součka. Po tomto skvostnom víťazstve sa čoskoro dá čakať ďalší veľký záujem z Premier League. O Simu obzvlášť,“ upozorňuje BBC na výkon strelca, ktorý dal v 22 zápasoch 15 gólov.

„Abdallah Sima, letná výplň z piatej francúzskej ligy, spečatil osud Leicesteri 15. gólom v 22. zápase za Slaviu v tejto sezóne. Slavia si cení senzačného teenagera na 50 miliónov libier (cca 1,5 miliardy českých korún) a možno je to cena, ktorú stojí za to zaplatiť,“ nabáda denník The Sun.

Záujemcov bude nemálo. Ide už len o to, kto dá viac…

Podľa informácií serveru teamtalk.com sa usiluje o služby Simu aj slávny Arsenal, ktorý zažíva mizerné časy. Hra slávistického mladíka je dokonca prirovnávaná k slávnemu Thierrymu Henrymu, ktorý patrí k najväčším postavám v histórii Gunners.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Abdallah Sima