Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Popravili ste Kružliaka, vraví bývalý arbiter Slyško

Na situáciu okolo rozhodcu Ivana Kružliaka, ktorého Komisia rozhodcov potrestala vyradením do 2. ligy, reaguje aj bývalý skvelý arbiter Roman Slyško.

25.02.2021 08:58
debata (19)
Ivan Kružliak. Foto: TASR, Jakub Kotian
Ivan Kružliak Ivan Kružliak.

Ten sa Kružliaka výrazne zastal.

Slyško v liste pre denník Šport najprv vymenúva slovenských legendárnych rozhodcov, ktorí to dotiahli vysoko aj na medzinárodnej scéne. Spomína, že Kružliak už patril medzi nich. Pripomína, že to všetko sa podarilo napriek tomu, že pochádzali z nevýraznej slovenskej súťaže.

Podľa neho Marián Ružbarský a spol. vyradili de facto Kružliaka z európskeho šampionátu.

"Za čo vlastne prišiel tento exemplárny trest? Išlo o prvý zápas jarnej časti, nesprávne nariadený pokutový kop priamo nerozhodoval o titule, o postupe alebo vypadnutí. Ja osobne chápem tento trest ako akt čistej márnomyseľnosti a závisti.

Žiadny z členov KR SFZ totiž nikdy na žiadnom podobnom turnaji neúčinkoval! Ivana Kružliaka poznám od chlapca, sledoval som jeho vývoj, v určitej fáze som mu aj osobne na ihrisku pomáhal. Viem, že chyba, ktorú spravil, ho veľmi mrzí, ale viac ako ospravedlniť sa už spraviť nemôže," vraví Slyško.

„Komisia rozhodcov "popravila“ nášho elitného rozhodcu exemplárnym trestom. Aby toho nebolo málo, správu o treste zverejnila v deň dôležitého medzinárodného zápasu Lille – Ajax, ktorý viedla trojica našich rozhodcov na čele s Ivanom Kružliakom, čo sa nedá slušne nazvať inak ako najhrubšie chrapúnstvo!" zamyslel sa.

„Predseda komisie žiadal, aby sa mu Ivan Kružliak ospravedlnil. Netuším, za čo. Skúsme sa však spýtať Mariána Ružbarského, či sa on ospravedlnil KR SFZ v roku 2006, keď nebol schopný splniť limity na fyzických previerkach pred MS v Nemecku, kde bol nominovaný ako náhradný asistent,“ uzavrel.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Slyško #Ivan Kružliak