Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Escobar si zavolal Maradonu do basy. Také ženy som ešte nevidel, nechápal Diego

Väčšinou boli v nemom úžase tí, ktorí sledovali jeho futbalové umenie. V roku 1991 sa však roly vymenili. A Diego Maradona neveril vlastným očiam.

05.07.2020 20:59
debata (7)

Argentínsky futbalový virtuóz udivoval svet. Milovali ho priaznivci na celom svete. Jedného veľkého fanúšika mal Božský Diego aj v Kolumbii.

Na tom by nebolo nič zvláštne. On sa však volal Pablo Escobar. A z väznice La Catedral, ktorú si po dohode s úradmi narkobarón postavil z vlastných zdrojov, poslal Maradonovi pozvánku.

Escobar si vo svojej zlatej klietke žil ako kráľ. S kolumbijskou vládou sa dohodol a nehrozilo mu tak vydanie do USA, kam pašoval ročne tisíce ton kokaínu. Predaj návykovej drogy mu priniesol majetok v desiatkach miliárd dolárov.

Maradona však pre Daily Star vyhlásil, že netušil, o koho ide. A keď pred takmer tridsiatimi rokmi dorazil do luxusnej väznice v Medellíne, nestíhal sa diviť.

"Hovoril som si: Čo sa to, kur*a, deje? Som zadržaný? Okolo mňa stáli tisíce strážnikov, ale to miesto vyzeralo ako luxusný hotel.

Zobrali a vravia mi: Diego, toto je El Patron. Nečítal som noviny a nepozeral televíziu. Nevedel som, kto to je," vravel Maradona.

Najlepší futbalisti svojich dekád Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1920 - 1930: Španiel Ricardo Zamora.

Escobarovi hneď padol do oka. Stretli sa v jeho luxusnej kancelárii. Chválil Maradonove výkony. Páčil sa mu futbal, ktorý predvádzal.

„A aj to, že som – rovnako ako on – pochádzal z chudobných pomerov, nad ktorými som dokázal zvíťaziť,“ doplnil Maradona.

So šéfom medellínskeho kartelu si zahral futbal. To však podľa Maradonu nebol najlepší bod programu…

„Po zápase sme mali párty s najkrajšími ženami, aké som vo svojom živote videl. A to sme boli vo väzení! Nemohol som tomu uveriť…

„Ďalšie ráno mi Escobar zaplatil a rozlúčil sa so mnou," uzavrel Maradona netuctový príbeh.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Diego Maradona #Pablo Escobar