Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sága Boženík má šťastný koniec. Talentovaný Slovák odchádza za 5 miliónov

Útočník slovenskej futbalovej reprezentácie Róbert Boženík spečatil prestup z MŠK Žilina do holandského klubu Feyenoord Rotterdam.

27.01.2020 13:30
Róbert Boženík Foto: ,
Róbert Boženík sa teší z gólu.
debata (3)

Dvadsaťročný rodák z Terchovej v pondelok podpísal s 15-násobným šampiónom Eredivisie kontrakt do 30. júna 2024, pričom prestupová suma sa vyšplhala na päť miliónov eur.

Rokovania medzi organizáciou zo štadióna De Kuip a Boženíkom uzavreli v priebehu piatka, hráč následne absolvoval nevyhnutnú lekársku prehliadku. Vzápätí narýchlo odcestoval na Slovensko, aby si vyzdvihol potrebné osobné veci a v pondelok ráno sa už opäť hlásil v Rotterdame.

Technický riaditeľ klubu Frank Arnesen netajil spokojnosť s dokončeným transferom. „Róbertov príchod nám v ofenzíve dáva viac príležitostí. Je mladý, ale veľký talent, ktorý u nás dostane ďalší čas a priestor, aby sa mohol rozvíjať,“ povedal 63-ročný niekdajší dánsky reprezentant, ktorý v minulosti funkcionárčil aj v FC Chelsea, Tottenhame Hotspur či PSV Eindhoven.

Boženík bude v Rotterdame hrávať s číslom 19. Do utorňajšieho zápasu Holandského pohára proti Fortune Sittard však ešte nezasiahne, keďže zápas bol 21. januára prerušený v 64. min pre hustú hmlu a v takto rozohratých dueloch podľa pravidiel nesmú nastúpiť čerstvo podpísaní hráči.

V nedávnych týždňoch sa v súvislosti s Boženíkom špekulovalo o angažmánoch v ruskom CSKA Moskva, talianskom FC Janov či nemeckom druholigovom klube Hamburger SV, na „legionárske chodníčky“ sa však napokon vydal smerom do Holandska. „Teší nás, že Róbert uprednostnil Feyenoord. Verím, že budeme dobre spolupracovať,“ dodal Arnesen.

Boženík rozbehol profesionálnu kariéru priam raketovou rýchlosťou. Do žilinského A-mužstva prenikol na začiatku uplynulej sezóny. Dosiaľ v najvyššej slovenskej súťaži odohral 48 zápasov, strelil v nich 16 gólov.

Pre Boženíka bol Feyenoord prvou voľbou. „V kontakte s Holanďanmi sme boli už dlhší čas. Ponúk som mal viac, ale vnútorne som cítil, že najlepšie, čo môžem urobiť, je ísť práve do Feyenoordu. Musím sa čo najrýchlejšie zžiť s mužstvom, aby som čo najskôr zapadol do tímu. Verím, že ma chlapci príjmu medzi seba. Chcel by som sa čo najskôr naplno pripojiť k mužstvu. Dúfam, že už v sobotnom zápase proti FC Emmen im pomôžem k víťazstvu,“ uviedol Boženík v rozhovore pre portál Slovenského futbalového zväzu.

V júnovom medzištátnom prípravnom stretnutí proti Jordánsku debutoval v „najcennejšom drese“. Za Slovensko doteraz nastúpil osemkrát a zaznamenal štyri presné zásahy, z toho tri v kvalifikácii ME 2020.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Feyenoord Rotterdam #Róbert Boženík