Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Turci kvôli politike zapreli aj legendy. Galatasaray vymazal Býka od Bosporu

Turecký futbalový klub Galatasaray Istanbul zbavil členstva svojich bývalých hráčov Hakana Süküra a Arifa Erdema. Niekdajší útočníci sú podozriví z toho, že mali blízko k moslimskému duchovnému Fethullahovi Gülenovi, ktorého Ankara obviňuje zo zosnovania potlačeného pokusu o vojenský prevrat vlani v júli.

27.03.2017 14:38
Hakan Sükür Foto: ,
Hakan Sükür v drese Turecka v roku 2005.
debata (2)

Najvyššie orgány istanbulského klubu tak učinili na sobotňajšom výročnom valnom zhromaždení. Spoliehali sa tiež na to, že spomenutá dvojica včas nezaplatila členský príspevok, a preto ju na základe interných pravidiel môžu vylúčiť spomedzi členov. Informácie priniesli viaceré turecké médiá.

Hakan Sükür odohral v žlto-červenom drese väčšinu svojej kariéry. „Býk od Bosporu“, ako znie prezývka tohto kedysi výnimočného zakončovateľa, dohromady nastúpil za Galatasaray v 545 súťažných dueloch a zaznamenal 295 presných zásahov.

Arif Erdem mal v tomto klube o niečo „slabšiu“ bilanciu, v 484 vystúpeniach dosiahol 136 gólov. Obaja boli členmi bronzového tureckého tímu na MS 2002 v Kórejskej republike a Japonsku. Hakan Sükür v dueli o 3. miesto skóroval už v 11. sekunde, čo je dodnes najrýchlejší gól v histórii svetových šampionátov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Galatasaray Istanbul #Hakan Sükür