Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pekarík: Stačí aj gól v poslednej minúte. Ak bude víťazný

V ankete Pravdy a Slovenského futbalového zväzu o najlepšieho futbalistu sa rok čo rok zlepšuje. Bodoval v nej už deväťkrát, v najsilnejšej desiatke sa ocitol šesťkrát.

26.03.2017 10:28
Peter Pekarík Foto: ,
Peter Pekarík.
debata

V uplynulých ročníkoch neustále stúpal: 9. miesto (2013), 8. (2014), 6. (2015) a naposledy skončil štvrtý, čo je jeho doterajší anketový strop. Na stupeň víťazov mu chýbalo 35 bodov.

„Je to skvelý pocit byť medzi najlepšími futbalistami Slovenska,“ zhodnotil svoj postup v ankete obranca Herthy Berlín Peter Pekarík. „Cítim, že som po každej sezóne najmä skúsenejší. Nie je vôbec jednoduché si udržať výkonnosť a ani pozíciu v takej konkurencii, aká vládne v nemeckej bundeslige. Z toho sa najviac teším, viem, čo to všetko obnáša, čo všetko za tým je. V Nemecku som už vyše sedem rokov. Pravidelne hrávam a robím všetko, aby som si výkonmi moje postavenie v klube, ktoré som si vybudoval, udržal aj v ďalšom období.“

Žilinský rodák potvrdil, že v Herthe vládne momentálne spokojnosť, v súťaži jej patrí aktuálne piate miesto. Naposledy však mužstvo podľahlo v Kolíne nad Rýnom svojmu susedovi v tabuľke. Slovenský reprezentant v ňom odohral tradične plný počet minút.

„V Kolíne nám zápas vôbec nevyšiel, už do prestávky sme prehrávali 0:3, na niečo podobné si v našom prípade ani nespomínam,“ približoval. „V takej situácii sa už so zápasom ťažko dá niečo urobiť. Taký bláznivý súboj som dávno nezažil. Po prestávke sme výsledok skorigovali, podľahli sme 2:4. Kolínu vyšlo všetko, okrem štyroch gólov mal už len jednu strelu na bránku a my sme nevyužili viaceré šance, mohli sme ešte zápas zdramatizovať.“

Berlínsky tím však plný hlavný cieľ. „Je ním umiestnenie do šiestej priečky. Teraz sme o jednu vyššie. Čaká nás ešte deväť náročných zápasov, uvidíme, ako si s nimi poradíme,“ dodal 30-ročný obranca.

Pekarík odohral celý prípravný zápas aj proti Malte v septembri 2014 a dobre si naň spomína. „Mali sme za sebou zlú sériu v Žiline a práve v tomto zápase sme ju zlomili a dobre sa naštartovali na kvalifikáciu. Nebolo to však jednoduché, Malta bola húževnatý a nepríjemný súper,“ pripomína.

Nedeľňajšieho súpera videl potom ešte niekoľkokrát a potvrdil si svoj názor. „Sledoval som vystúpenia Malťanov vlani na jeseň proti Slovincom i Angličanom. Po veľkom boji sa zrodili tesné výsledky v prospech favoritov.“

Očakáva, že to bude teraz podobné. „V domácom prostredí budú veľmi odhodlaní, pobijú sa o dobrý výsledok, musíme sa na to pripraviť. Poznáme našu situáciu v tabuľke, potrebujeme tri body. A verím, že ich aj získame,“ vyjadril sa pred odletom na Maltu.

Pozná ideálny scenár stretnutia a vie, čo bude najťažšie. „Ideálne by bolo, keby sa zopakoval náš posledný zápas proti Litve. Zlomili sme súpera už v prvom polčase. Pokiaľ sa nám to teraz nepodarí, dôležitá bude trpezlivosť, nesmieme strácať ľahké lopty, hrať rozumne. Aj keby sme jediný gól strelili v poslednej minúte a bude znamenať víťazstvo, môžeme byť spokojní, lebo v nedeľu budú najpodstatnejšie tri body,“ uzavrel Pekarík.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pekarík