Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Buffon európskym rekordérom, možno skončí ako Zidane

Taliansky futbalový brankár Gianluigi Buffon sa stal európskym rekordérom v počte reprezentačných štartov.

25.03.2017 13:29
Gianluigi Buffon Foto: ,
Gianluigi Buffon.
debata

Na čele poradia sa osamostatnil v piatkovom domácom zápase proti Albánsku (2:0) v rámci G-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. Gólman Juventusu Turín, ktorý má na konte už 168 vystúpení v národnom tíme, sa predtým delil o prvú pozíciu so španielskym brankárom Ikerom Casillasom a lotyšským bývalým stredopoliarom Vitalijsom Astafjevsom.

Tridsaťdeväťročný majster sveta z Nemecka 2006 Buffon v piatok dosiahol aj iný významný míľnik – nastúpil na svoj tisíci profesionálny zápas v kariére. Dovedna má na konte 612 duelov v drese Juventusu, 220 za Parmu a 168 za národný tím. Profesionálny debut zažil v roku 1995 ako sedemnásťročný. Súčasťou kádra Juventusu je od roku 2001. Prvý súboj v seniorskej reprezentácii Talianska, ktorej je dnes kapitánom, odohral 29. októbra 1997.

Gigi Buffon nad koncom kariéry ešte nerozmýšľa. Ak by k niečomu takému prišlo, známy gólman má jasno v tom, ako by ju chcel ukončiť. „Ako si predstavujem svoj posledný zápas? Možno urobím niečo podobné ako Zinedine Zidane, hlavou zrazím niekoho k zemi,“ zavtipkoval si Buffon a vzápätí už vážnejším tónom pokračoval: „Ešte predtým, ako budem uvažovať nad svojim posledným zápasom, musíme ísť na MS 2018 do Ruska. Možno odchytám svoj posledný súťažný duel na svetovom šampionáte, dovtedy ešte mám nejaký čas na rozmýšľanie.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Gianluigi Buffon