Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skokan Škriniar: Rozprávka sa začala a ešte sa nekončí

Milan Škriniar je objavom roka. Vlani v januári prestúpil z MŠK Žilina do Sampdorie Janov. V ankete o najlepšieho futbalistu sa stal skokanom roka.

22.03.2017 17:40
Futbalista roka 2016 Foto: ,
Milan Škriniar s cenou Petra Dubovského.
debata

Doteraz v nej nezískal ani bod, v 24. ročníku ich nazbieral osemdesiat a vyniesli ho do desiatky najlepších. V Cene Petra Dubovského, ktorá je určená najlepšiemu futbalistovi do 21 rokov, získal v minulom ročníku jediný bod, teraz sa stal jej víťazom. Dostal 25 bodov z 34 možných.

„Toto všetko znamená pre mňa veľmi veľa. Mimoriadne si cením víťazstvo v Cene Petra Dubovského. Viem, že som v nej získal naposledy len bod a poradie v ankete mapuje aj skok v mojej futbalovej kariére. Dostal som sa zo slovenskej do talianskej ligy, bola to veľká zmena,“ približuje 22-ročný obranca.

Pripomína, že prvá polovica minulého roka ešte nebola podľa jeho predstáv. „Druhá už bola podstatne lepšia. Moja rozprávka sa začala tým, že som sa dostal s áčkom na európsky šampionát a že som si tam aj zahral. Pokračuje doteraz a verím, že sa len tak skoro neskončí,“ pokračoval Škriniar.

V Cene Petra Dubovského kandidoval na víťazstvo aj obhajca trofeje Matúš Bero, ale Škriniar spoluhráča z úspešného reprezentačného výberu do 21 rokov jasne zdolal. „My sa takto na to nepozeráme. My si navzájom prajeme, ja Matúšovi a určite aj on mne. A spolu všetkým ostatným spoluhráčom. Máme všetci spoločný cieľ, dosiahnuť dobrý výsledok na európskom šampionáte v Poľsku, ukázať, čo v nás je. Verím, že máme mužstvo na to, aby sa nám to podarilo.“

Futbalista roka 2016 Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Marek Hamšík.

Aj postup v hlavnej ankete o futbalistu roka ho potešil. „Je to pre mňa veľká motivácia,“ potvrdzuje. „Teraz som desiaty, možno o rok poskočím o nejaké miesto vyššie. Ešte len začínam, kariéra sa mi rozbieha dobre, ale nechcem teraz špekulovať o tom, čo bude o niekoľko rokov. Dôležité je, aby som bol zdravý a mohol sa naplno venovať futbalu.“

V Sampdorii dostáva teraz šancu v základnej zostave, pravidelne hráva. Mužstvo sa pohybuje v strede tabuľky, aktuálne mu patrí 9. miesto. Možno by sa pôsobenie v tomto klube mohol stať pre neho dobrým odrazovým mostíkom v ďalšej kariére.

„Vždy som sníval o otm, že budem hrať v poprednom tíme v dobrej súťaži, bojovať o titul. Rád by som si raz zahral v európskych pohároch, v Lige majstrov, ale ešte som toho veľa nenahral ani v Janove. Musím byť trpezlivý. Uvidím, čo bude v lete, možno o rok-o dva. Nebudem predbiehať,“ zdôraznil Milan Škriniar.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Škriniar #Futbalista roka 2016