Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Názor: Waterloo na Záhorí

Žilina si buduje na Záhorí svoje Waterloo. Suverén najvyššej súťaže tam v rozpätí osemnástich dní prepadol v dvoch vážnych bitkách. Jeho rady rozprášili futbaloví outsideri ako kedysi vojvoda z Wellingtonu napoleonské vojsko.

09.03.2017 18:00
FUTBAL-FL: ŽŽilina - Slovan Foto: ,
Radosť hráčov MŠK Žilina. Na jar veľa dôvodov na radosť zatiaľ žilinskí futbalisti nemali.
debata

Stredajšia prehra v Skalici má prívlastok strategická. Jedna trofej je v lufte. Na double, na ktoré si Žilinčania brúsili zuby, môžu definitívne zabudnúť.

V Skalici si divák, ktorý nie je doma v klubových farbách, mohol myslieť, že Skalica je Žilina a naopak. Vymenili si na ihrisku úlohy. MŠK ničím nepripomínal mužstvo, ktoré v závere minulého roka viedlo jasne tabuľku.

Ligové zlyhanie v Senici s tímom, ktorý sa v zime ocitol vo futbalovej kóme, zasa najväčšieho favorita na titul rozhádzalo viac, ako by si želal. Jesennú ľahkosť nahradila bezradnosť. Ak na jar nedotiahne rozprávkovú jeseň do víťazného konca, prehra v úvode sezóny sa na tomto neúspechu významne podpíše.

Žilinčania v oboch stretnutiach, ktoré nimi zatriasli, inkasovali góly hneď v úvode a na nepriaznivý vývoj už nevedeli reagovať. Dostali sa do mentálnej pasce, ako ich stav charakterizoval kouč Adrián Guľa.

Podľahli opakovaným marketingovým samochválam o vysokej kvalite, hoci sa porovnávali so súpermi v slovenskej lige, čo má nulovú výpovednú hodnotu.

Futbalový osud režíruje tento príbeh ďalej. Už zajtra narazí Žilina na súpera, ktorý takisto prepadol v pohári na celej čiare a vyrovnáva sa s obrovským sklamaním. Líder sa predstaví v Dunajskej Strede.

Tento zápas môže byť zlomom v zostávajúcom priebehu súťaže. Od toho, ako ho Žilina zvládne, sa bude odvíjať aj ďalší boj o titul.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Fortuna liga #Slovnaft Cup 2016/2017