Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi? Ako odiot, tvrdí o argentínskej hviezde sprievodca po Káhire

O futbalovej genialite Lionela Messiho niet pochýb, ale s jeho znalosťami o histórii to bude asi slabšie.

08.03.2017 15:24
Lionel Messi Foto: ,
Hviezda Barcelony Lionel Messi.
debata

Presvedčil sa o tom jeden z najuznávanejších egyptských archeológov Záhí Hawáss, ktorý mal tú česť sprevádzať argentínsku hviezdu FC Barcelona po starovekých pamiatkach v Gíze. Messi počas februárového pobytu v Egypte prejavil záujem vidieť slávne pyramídy, ale zostalo iba pri záujme, čo zjavne urazilo Hawássovu profesionálnu pýchu.

„Prepáčte mi ten výraz, ale Messi je idiot. Vysvetľoval som mu význam pamiatok a na jeho tvári som nevidel žiadnu reakciu. Hovoril som mu o veciach, ktoré by pohli aj skalou, ale on sa tváril ako idiot,“ vyhlásil Hawáss v televíznom rozhovore, keď ho vyzvali, aby porovnal svoje skúsenosti s Messim a hollywoodskym hercom Willom Smithom, ktorý zavítal do krajiny pyramíd začiatkom marca.

V utorok sa Hawáss za svoje vyjadrenie ospravedlnil, v telefonickom rozhovore pre televíznu šou údajne chcel poukázať na neschopnosť tlmočníka.

„Lionelovi Messimu a jeho priaznivcom sa ospravedlňujem za nedorozumenie. Krátke telefonické rozhovory neposkytujú priestor na dostatočné vysvetlenie všetkých súvislostí. Potom z toho pramení nepochopenie,“ vyhlásil profesor známy svojím klobúkom v štýle Indiana Jonesa a dodal, že by rád Messiho pozval na prehliadku hrobky faraóna Tutanchamóna v Luxore.

Hawáss navyše tvrdí, že je veľký fanúšik argentínskej futbalovej reprezentácie a nenechá si ujsť žiaden Messiho zápas.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi