Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC s prvou prehrou v novej Aréne, Poprad sa teší na semifinálového súpera

Bývalý slovenský futbalový reprezentant Stanislav Šesták sa v drese FK Poprad postaral o vyradenie favorizovaného účastníka najvyššej súťaže FC DAC 1904 Dunajská Streda, ktorý sa prekvapujúco v konfrontácii s druholigistom nedostal v domácom prostredí do semifinále pohárovej súťaže s názvom Slovnaft Cup. Tridsaťštyriročný rodák z Demjaty už v 4. min po rohu Miroslava Poliačeka presnou hlavičkou rozhodol o senzačnom postupe Podtatrancov.

08.03.2017 15:22
DAC Aréna Foto: ,
Nový štadión v Dunajskej Strede.
debata

„Presne takýto happy end som si pri mojom súťažnom návrate predstavoval. Veril som, že po stretnutí nebudeme mať hlavy dole. To, že som skóroval, je len čerešničkou na torte. Mohli sme to skôr poistiť, aby sme sa vyhli záverečnému tlaku Dunajskej Stredy. Chlapci to v závere, keď mi už dochádzali sily, odmakali i za mňa, som im vďačný,“ uviedol pre web profutbal.sk Šesták.

Ten okrem jediného gólu v dueli mal aj ďalšie svetlé momenty: spoluhráčovi Jozefovi Kapláňovi desať minút pred koncom duelu prihral na gól, ktorý však neplatil pre ofsajd, predtým v 60. min po zákroku na neho, keď chcel postupovať sám na brankára FC DAC Mateja Slávika, ho stiahol Zoltán Kontár a videl červenú kartu.

Šesták po desaťročnom pôsobení v zahraničí a polročnej pauze doma na Slovensku pristal na ponuku Popradu a teraz mu pomohol v Slovnaft Cupe postúpiť medzi kvarteto najlepších. V boji o účasť vo finále slovenskej pohárovej súťaže nastúpi druholigista spod Tatier proti úspešnejšiemu zo stredajšieho súboja MFK Skalica (II. liga) – MŠK Žilina. „Európsku kapitolu už považujem za uvavretú, ale keď tam nakukneme s Popradom, budem len rád,“ skonštatoval dobre naladený Stanislav Šesták.

Obrovské sklamanie pochopiteľne zavládlo v Dunajskej Strede. „Žlto-modrí“ doma v novej DAC Aréne premiérovo „padli“, predtým v rámci Fortuna ligy dosiahli bilanciu 4 víťazstvá, 1 remíza, Poprad ukončil klubu zo Žitného ostrova osemzápasovú šnúru bez prehry v súťažných stretnutiach. Futbalisti Dunajskej Stredy mali jednoznačnú prevahu, ale pri takmer troch desiatkach striel nedokázali skórovať, zahrávali 21 rohových kopov.

„Som veľmi, veľmi sklamaný. Hráčom som po víkendovom ligovom zápase s Ružomberkom povedal, že sa majú vrátiť späť do reality a nemyslieť si, že na vlastnom štadióne budú vždy neporaziteľní. Sklamali ma výkony niektorých mojich zverencov. Toto nie je sranda, toto nie je len hra, futbal je naša práca a nemôžete prácu vykonávať len na 80 percent, ale na 1000 %. Aj proti Ružomberku sme inkasovali gól zo štandardky, čo je pre nás jednoznačne zlé. Musím sa v mene hráčov a aj celého realizačného tímu ospravedlniť našim fanúšikom, ktorí boli celý zápas hluční. Stáli za nami, zatlieskali nám aj po prehre, no my sme im nedali patričný výsledok, spätnú väzbu, čo sa nemôže opakovať,“ uviedol rumunský kouč Dunajskej Stredy Csaba László pre klubový web.

Český kormidelník popradského druholigistu František Šturma pochopiteľne neskrýval radosť. „Vedeli sme, že DAC je veľmi kvalitný tím. Od príchodu nového trénera Lászlóa skvalitnil hru, pre nás bola česť zmerať si sily s takým súperom. V tomto meste je nádherný štadión a atmosféra v ňom neuveriteľná. Pre nás bolo toto stretnutie sviatkom. Chceli sme si užiť tento zápas, všetko sme obetovali aj zimnej príprave. Preto sme si merali sily s ťažkými protivníkmi, aby sme po zápase s Dunajskou Stredou neodchádzali so zlou vizitkou,“ vyjadril sa František Šturma a dodal:

„Súper bol futbalovejší, niet sa čomu ani čudovať, keď hrá prvú ligu. Nechceli sme proti DAC hrať otvorený futbal ako nedávno vo Fortuna lige Prešov (Šarišania podľahli v D. Strede 0:5, pozn.), prispôsobili sme tomu aj taktiku. Podarilo sa nám rýchlo streliť úvodný gól a potom sme hrozili brejkmi. Škoda, že sme nepridali aj druhý presný zásah, stretnutie tak bolo vyhrotené až do konca. Domáci mali neskutočne veľa príležitostí v závere zápasu. Tešíme sa už na semifinálového súpera v Slovnaft Cupe.“

Aj Popradčania dohrávali štvrťfinálový pohárový duel v nekompletnom zložení. Za zdržiavanie hry musel po dvoch žltých kartách odísť v závere predčasne z trávnika brankár Ján Malec a keďže hostia mali na Žitnom ostrove vyčerpaný kontingent striedaní, zastúpil ho medzi žrďami od prvej minúty nadstaveného času hráč z poľa – striedajúci Erik Šuľa. Ten sa vyznamenal pri „tutovke“ krídelníka FC DAC 1904 Erika Pačindu.

„Naposledy som chytal ešte za mladých čias. Pri Pačindovej šanci to našťastie vyšlo, podarilo sa mi jeho strelu do odkrytého priestoru vykopnúť. Chlapci boli s mojím brankárskym výkonom spokojní,“ podotkol pre web profutbal.sk Šuľa.

Spomenutý Pačinda uviedol: „Sme sklamaní, Poprad sme nepustili do žiadnej šance. Vedeli sme, čo budú hrať – a predsa. Prišla štandardka a dostali sme gól. Snažili sme sa napriek tomu hrať našu hru, mali sme i niekoľko príležitostí vrátane mojich, trafili sme dvakrát konštrukciu bránky. Mali sme na postup do semifinále, chýbala nám však koncentrácia v koncovke. S Prešovom nám vyšlo všetko, proti Popradu nič.“

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Stanislav Šesták