Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Pasienkoch bude repríza posledného finále

Už vo štvrťfinále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu spojil žreb dvoch favoritov, ktorí sa pred rokom stretli vo finále druhej najprestížnejšej futbalovej súťaže.

07.03.2017 09:00
Tamás Priskin Foto: ,
Útočník Slovana Tamás Priskin strelil v lige hetrik do siete Trenčína.
debata

Slovan privíta na Pasienkoch obhajcu titulu AS Trenčín a jeden z nich súťaž v stredu opustí, pretože sa ešte stále hrá len na jeden zápas. Zaujímavosťou je, že len v tomto prípade narazí na seba dvojica z najvyššej ligovej súťaže. V troch ostatných sa prvoligista stretne s tímom z nižšej súťaže.

Trenčania, ktorí obhajujú trofej (vlani vo finále zdolali Slovan 3:1), sa vrátia na Pasienky po desiatich dňoch. V 21. ligovom kole tu v streleckej prestrelke podľahli belasým 3:4, ale odchádzali s pocitom, že v pohári nebudú bez šance. „Slovan nám v ligovej tabuľke ušiel,“ skonštatoval kapitán trenčianskeho mužstva Peter Kleščík. „Zostávame však v hre v Slovenskom pohári, čo je teraz pre nás najkratšia cesta do Európy. Vyskúšame to cez pohár, hoci ani to nebude jednoduché. Na tento zápas prídeme inak nachystaní. Budeme organizovanejší v defenzíve.“

Už v utorok Dunajská Streda hostí druholigový Poprad. Aj DAC sa chce pokúsiť dostať do Európy cez domáci pohár, pretože v lige na najlepších stále dosť stráca. Na novom štadióne sú Dunajskostredčania suverénni, z piatich zápasov štyri vyhrali a len naposledy remizovali s Ružomberkom. Výhodu majú aj v tom, že sú rozohratejší ako súper, na jar zvládli už zopár zápasov, ale Popradčania, ktorým patrí šiesta priečka v skupine východ, ešte jarnú časť ani nezačali.

Tento náskok majú aj Žilinčania, hoci ich súperom bude líder západnej skupiny druhej ligy Skalica a ten už odohral uplynulý víkend prvý zápas jarnej časti. Zvíťazil na ihrisku Nového Mesta nad Váhom 1:0 Šebestovým gólom z penalty. Ďalšieho prvoligistu Michalovce čaká vo štvrťfinále najväčšie prekvapenie Liptovský Hrádok. Jasný líder skupiny stred tretej ligy sa predral medzi najlepších osem tímov súťaže. Mal pri tom aj trochu šťastia a najmä pevné nervy, pretože z piatich zápasov až tri razy postupoval na pokutové kopy, okrem iných vyradil aj druholigový Liptovský Mikuláš a Lokomotívu Košice.

Pre Liptovský Hrádok je postup do štvrťfinále historickým úspechom. „Nálada v tíme je skvelá. Do každého zápasu ideme naplno a nepozeráme sa na to, akú súťaž hrá súper. Myslím si, že máme na to hrať s Michalovcami vyrovnanú partiu,“ vyhlásil na stránke SFZ obranca Liptovského Hrádku Lukáš Kojnok.

V prípade nerozhodného stavu rozhodne o postupe penaltový rozstrel.

Program štvrťfinále

Utorok: 18.00 Dun. Streda – Poprad, streda: 14.30 Skalica – Žilina, 15.00 Lipt. Hrádok – Michalovce, 18.00 Slovan – Trenčín.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovnaft Cup 2016/2017