Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Leicester podržal Ranieriho, Talian má neochvejnú podporu

Držiteľ ocenenia pre najlepšieho trénera mužského kolektívu v roku 2016 od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Talian Claudio Ranieri má naďalej dôveru vedenia úradujúceho anglického šampióna Leicestru City.

07.02.2017 17:50
múr, maľovanie, leicester, claudio ranieri Foto: ,
Lokálny umelec maľuje múr v Leicesri do klubových farieb a podobizne trénera Claudia Ranieriho.
debata

Suverén minulej sezóny v Premier League je momentálne jediným mužstvom najvyššej anglickej súťaže, ktoré v tomto kalendárnom roku ešte neskórovalo. Takúto negatívnu štatistiku novodobá história Premier League (od roku 1992, pozn.) nepamätá. Ešte v roku 1986 sa rovnaký kúsok „podaril“ Tottenhamu Hotspur.

„Líšky“ v doterajších 24 kolách nazbierali 21 bodov a figurujú na 16. mieste iba bod od pásma zostupu, čo je najhoršia vizitka obhajcu titulu v dejinách The Premiership. Okrem útoku sa nedarí ani defenzívnej formácii, veď 41 inkasovaných gólov je viac ako v celej vlaňajšej sezóne (36). Nečudo, že anglické médiá sa v nedávnych dňoch predbiehali v rôznych dohadoch. Informovali napríklad o tom, že Ranieri vraj stratil dôveru hráčskej kabíny a funkcionári Leicestru by čoskoro mohli siahnuť po inom kormidelníkovi.

„Vo svetle nedávnych špekulácií by klub Leicester City rád všetkých ubezpečil, že tréner Claudio Ranieri má našu neochvejnú podporu. Samozrejme, potrebujeme sa zlepšiť. Nebývalé úspechy v minulých rokoch však boli založené na stabilite, jednote a odhodlaní prekonať aj tie najväčšie prekážky. Celý klub naďalej pevne stojí za svojím trénerom a hráčmi. Spoločne máme na zreteli budúce výzvy,“ uvádza sa v utorňajšom oficiálnom klubovom stanovisku.

Leicester napriek neuspokojivým výsledkom v ligovej súťaži stále účinkuje na ďalších dvoch frontoch: v FA Cupe a Lige majstrov.

Cenu najlepšiemu trénerovi roka Claudiovi... Foto: Reuters, RUBEN SPRICH
Claudio Ranieri, Diego Maradona Cenu najlepšiemu trénerovi roka Claudiovi Ranierimu odovzdal legendárny Diego Maradona.

„Poznám názory prezidenta klubu, takže si myslím, že toto vyhlásenie patrilo skôr médiám. Možno chcel zastaviť množiace sa špekulácie. Nepátral som po tom, prečo tak učinil, no viem, čo tým myslel,“ povedal Ranieri na utorkovej tlačovej konferencii. Šesťdesiatpäťročný Riman prítomných ubezpečil, že má dostatok schopností na to, aby mužstvo vytiahol zo „spodných vôd“ tabuľky. „Rozumiem futbalu. Vy si musíte robiť svoju prácu a ja tiež. Keď vyhráte tri zápasy po sebe, ste pre všetkých Boh. Ak tri duely prehráte, vtedy ním nie ste,“ skonštatoval Ranieri.

Talian sa pristavil aj pri nedávnom výroku dánskeho brankára Kaspera Schmeichela, ktorý sa nechal počuť, že Leicester pokojne môže zostúpiť do nižšej súťaže, ak jeho „trápna obhajoba titulu bude ďalej takto pokračovať“.

„Kasper je jedným z lídrov môjho mužstva. Viem, že takto chcel stimulovať ostatných spoluhráčov. Náš tím je fantastický. Snažíme sa robiť maximum, ale v tejto sezóne je zatiaľ všetko zlé. Vzťahy medzi nami sú rovnaké ako v minulom ročníku, hráči vedia, že dvere ku mne majú vždy otvorené,“ dodal Ranieri.

debata chyba
Viac na túto tému: #Claudio Ranieri #Leicester City