Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Novinár označil Zozuľu za radikála. Fanúšikovia Vallecana ho vyháňajú

Španielske futbalové autority sú pripravené garantovať bezpečnosť ukrajinského hráča Romana Zozuľu, ktorý sa dostal do nemilosti fanúšikov pre údajnú nacistickú orientáciu.

03.02.2017 12:08
Roman Zozuľa Foto: ,
Roman Zozuľa.
debata

Dvadsaťsedemročný útočník v službách Realu Betis Sevilla mal odísť na hosťovanie do Raya Vallecana, ale priaznivci druholigového klubu ho vypudili pre údajné sympatie ukrajinského reprezentanta s ideológiou radikálnych skupín.

Transfer však riadne vstúpil do platnosti a Zozuľa až do otvorenia ďalšieho prestupového obdobia nemôže hrať za iný klub ako Rayo. V pondelok sa vraj hráč rozhodne, či do Madridu odíde, alebo zostane v Seville. Situáciu riešia riadiaci orgán oboch súťaží LFP, oba kluby aj hráčska asociácia.

„Všetky strany vystupujú v záležitosti jednotne. Na stretnutí sme sa dohodli, že zaručíme bezpečnosť hráča v profesionálnom aj súkromnom živote,“ uvádza sa v spoločnom vyhlásení.

Na Zozuľovu stranu sa postavili aj hráči Betisu na čele s trénerom Víctorom Sánchezom. Na tlačovej konferencii odsúdili „lynč hráča, ktorého správanie bolo od jeho príchodu do Španielska bezchybné“. Kapitán Joaquín Sánchez prečítal vyhlásenie, v ktorom vyslovil pohoršenie z „extrémne vážnej“ situácie. „Všetci sme Zozuľa,“ vyhlásil.

V radoch priaznivcov Vallecana vyvolali búrku nevôle informácie o tom, že rodák z Kyjeva údajne podporuje názory krajne pravicovej polovojenskej skupiny vo svojej vlasti. Dvadsaťsedemročný Zozuľa už medzičasom napísal podporovateľom madridského klubu list, v ktorom ich ubezpečil, že ide o veľké nedorozumenie.

Celú nepríjemnosť vraj spôsobil istý španielsky novinár so slabými znalosťami o hráčových názoroch a politickej situácii na Ukrajine, ktorý ho pred letným prestupom z Dnipra Dnipropetrovsk do Betisu vyfotografoval na letisku v tričku so štátnym znakom jeho krajiny mysliac si, že ide o symbol podpory radikálov.

Prezident LFP Javier Tebas vraj dokonca zvažuje podanie trestného oznámenia na fanúšikov Raya.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rayo Vallecano #Betis Sevilla #Roman Zozuľa