Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zomrel bývalý rozhodca Igor Šramka. Jeho verdikt vyradil z ME Portugalsko

V piatok ráno vo veku 57 rokov odišiel v martinskej nemocnici na večnosť bývalý futbalový rozhodca Igor Šramka.

27.01.2017 15:42
Igor Šramka Foto:
Igor Šramka (vpravo).
debata (5)

Informuje o tom oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ), ktorý dodáva, že Šramku v pondelok 23. januára počas služobnej cesty na Kysuciach postihol infarkt, lekári v piatok prehrali boj o jeho život.

Vedno s Ľubošom Micheľom a Martinom Balkom utvorili na začiatku tisícročia medzinárodné rozhodcovské trio. Šramka sa predstavil na dvoch európskych šampionátoch (2000, 2004), jedných majstrovstvách sveta (2002) aj Pohári konfederácií FIFA 2001. V Lige majstrov bol asistentom arbitra v 18 zápasoch, na dodržiavanie pravidiel dohliadol aj vo finále vtedajšieho Pohára UEFA v roku 2003, proti sebe stáli FC Porto a Celtic Glasgow.

Meno Igora Šramku zostane v mysliach futbalových fanúšikov trvalo spojené najmä s Portugalskom. Asistenta rozhodcu preslávilo semifinále majstrovstiev Európy v roku 2000, keď jeho signalizácia ruky Abela Xaviera v pokutovom území znamenala, že hlavný arbiter Rakúšan Günter Benkö zmenil svoje pôvodné rozhodnutie a prisúdil výhodu pokutového kopu pre Francúzov. To všetko sa odohralo v 117. minúte zápasu, t. j. v 27. min nadstaveného času a premenená penalta Zidana posunula do finále Francúzsko.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Šramka