Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V 'priateľskom' zápase sa päťkrát červenalo. Nervy neudržal ani Guldan

Malo ísť o priateľský zápas, ale duel medzi futbalistami Dynama Záhreb a Zaglebie Lubin sa zvrhol na drsnú bitku plnú naťahovačiek, okorenených piatimi červenými kartami. Chorvátsky tím, ktorý dohrával bez dvoch hráčov, nakoniec zvíťazil.

26.01.2017 22:16
debata

Všetko odštartovala 22. minúta, keď sa po ostrom hlavičkovom súboji strhla na ihrisku mela, do ktorej sa zapojili takmer všetci futbalisti. Arbiter vylúčil na každej strane po jednom hráčovi – Armina Hodžiča a Jakuba Tosika.

O šesť minút prišiel faul Nikolu Moru, strkanie a odplata v podaní slovenského obrancu Ľubomíra Guldana, ktorý dostal ďalšiu červenú. Mora si ale nedal pokoj a ešte do polčasu pridal zákrok, po ktorom musel taktiež z ihriska.

Hráči Zaglebie potom už ťažko držali nervy na uzde. V druhej polovici za stavu 0:2 neuniesol Sebastian Madera súperovu provokáciu a po rane do chrbta bol už piatym vylúčeným. Dynamo potom už výhru udržalo.

„Stretnutie bolo skôr o psychike než o futbale. Do veľkej miery k tomu prispel súper, ale nemyslím si, že sa to muselo takto vymknúť kontrole. Rozhodca však niektoré rozhodnutia urobil tak, ako ich urobil, a preto sme dohrávali ôsmi,“ povedal asistent trénera Lubinu Lukasz Smolarow.

„Ja som spokojný, hráči ukázali charakter. V týchto zápasoch je potrebné prejaviť súdržnosť. Treba si z toho zobrať dobré a z našej strany ho tam bolo veľa,“ hodnotil kouč Dynama Ivailo Petev.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zaglebie Lubin #Ľubomír Guldan