Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Barcelona vyhrala v San Sebastiáne po 10 rokoch, rozhodla Neymarova penalta

Sansebastianská Anoeta desať rokov odolávala FC Barcelona, v deviatom zápase v sérii však už futbalisti miestneho Realu Sociedad neodvrátili prehru s katalánskym veľkoklubom.

20.01.2017 11:31
Neymar Foto: ,
Neymar: zápas Athletic Bilbao a FC Barcelona.
debata

Vo štvrtkovom prvom stretnutí štvrťfinále španielskeho Kráľovského pohára (Copa del Rey) podľahli najtesnejším rozdielom 0:1. Rozhodla o tom 20. minúta, keď po ľavom krídle unikol Neymar, potiahol loptu až do šestnástky, kde Aritz Elustondo naletel na jeho zasekávačku a rozhodca ukázal na biely bod. Brazílčan z pokutového kopu nezaváhal a bezpečne umiestnil loptu k ľavej žrdi do protipohybu argentínskeho brankára domácich Gerónima Rulliho.

„Víťazstvo nám pridá na sebavedomí, dosiahli sme ho na ihrisku, kde sme sa dlhé roky trápili,“ povedal tréner obhajcu trofeje Luis Enrique.

Neymar sa presadil v druhom stretnutí za sebou, penaltu premenil aj v minulotýždňovej osemfinálovej odvete s Bilbaom (3:1). V sobotu chýbal pri demontáži Las Palmas (5:0) v La Lige. Predtým ťahal negatívnu šnúru 11 zápasov bez gólu.

„Dlho sme tu nevyhrali, o to je naša radosť väčšia. Pred odvetou sme vo výhode, ale San Sebastián má kvalitný tím a môže nás potrápiť,“ varuje skúsený stredopoliar Barcy Sergio Busquets. Zápas nedohral jeho tímový kolega Andrés Iniesta, pravdepodobne pre svalové zranenie.

Barcelončania na Anoete do štvrtka naposledy vyhrali 5. mája 2007 v ligovej súťaži (2:0), góly víťazov vtedy strelili Iniesta a Samuel Eto'o. Odvtedy tu utrpeli päť prehier a trikrát remizovali, v tejto sezóne v novembri 1:1, keď bod ratoval Lionel Messi. Odveta je na programe vo štvrtok 26. januára na Camp Nou

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #San Sebastián