Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový formát ME bude pre fanúšikov výzvou, pripustil Čeferin

Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksander Čeferin si uvedomuje, že cestovanie medzi 13 mestami, v ktorých sa budú konať majstrovstvá Európy 2020, bude pre fanúšikov náročné.

19.01.2017 18:40
Aleksander Čeferin Foto: ,
Aleksander Čeferin.
debata

„Samozrejme, že je to výzva, keď musia priaznivci cestovať tisícky a tisícky kilometrov po Európe,“ uviedol 49-ročný funkcionár, ktorý pôsobí vo funkcii šéfa UEFA od septembra. „Môže to byť veľmi zaujímavé, ale bude to výzva aj pre tak veľkú organizáciu, ako je tá naša. Myslím si však, že všetko bude v poriadku. Som si tým istý,“ doplnil.

UEFA sa pokúsi určiť dejiská skupinovej fázy tak, aby museli fanúšikovia precestovať čo najkratšie vzdialenosti, no presný systém ešte nezverejnili. Trinásť hostiteľských krajín po celom kontinente znamená, že každý musí prejsť kvalifikáciou. V minulosti platilo, že usporiadateľské štáty sa kvalifikovali automaticky.

Aleksander Čeferin sa vyjadril aj k rozšíreniu majstrovstiev sveta, ktoré budú mať v roku 2026 až 48 účastníkov. Aktuálne má Európa 13 miesteniek na svetový šampionát, Slovinec prisľúbil, že sa pokúsi dohodnúť viac. „Budeme bojovať tak, ako sa len bude dať. V Európe sa hrá najkvalitnejší futbal na svete,“ uzavrel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Aleksander Čeferin #MS 2020