Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

500. Ronaldo pokoril magickú hranicu

Neváhali. Zaplatili za neho 94 miliónov eur. Urobili z neho najdrahšieho hráča planéty. Chceli od neho jediné: aby strieľal góly.

15.12.2016 17:38
debata
zväčšiť Cristiano Ronaldo. Foto: SITA/AP, Shizuo Kambayashi
Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo plní túžby majiteľov a fanúšikov Realu Madrid do bodky. Od jeho prvého presného zásahu v drese najslávnejšieho futbalového klubu sveta uplynulo sedem rokov a takmer štyri mesiace. Odvtedy sa presadil 376-krát. Na streleckej listine nechýbalo meno hviezdneho Portugalčana ani po semifinále klubových majstrovstiev sveta. V zápase s mexickým klubom América upravil konečný výsledok na 2:0 (1:0).

Práve týmto presným zásahom pokoril Ronaldo magickú hranicu. Na klubovej úrovni zaznamenal presne 500 gólov. V 689 stretnutiach. „Gólmi je posadnutý. Strieľa ich s úžasnou ľahkosťou. To z neho robí najlepšieho hráča planéty,“ hovoril pred časom o Ronaldovi trénerský velikán Alex Ferguson.

Najmä prvá veta slávneho Škóta je opodstatnená. Pre Ronalda sú góly extrémne dôležité. Žiť bez nich nevie, túži po nich. Napokon, aj vo štvrtkovom zápase sa po prvý raz viditeľnejšie potešil až po svojej presnej strele. Dovtedy sa po ihrisku len potuloval, bol takmer neviditeľný. Aj keď schádzal na polčasovú prestávku, tváril sa nespokojne. Napriek tomu, že len niekoľko sekúnd predtým strelil Karim Benzema vedúci gól Realu.

Po zápase sa však už Ronaldo mohol usmievať. K roztiahnutým kútikom pier mu pomohla aj novinka, ktorú využívajú na klubových majstrovstvách sveta rozhodcovia. Ronaldov gól muselo potvrdiť až video, ktoré si vyžiadal hlavný arbiter Enrique Caceres.

Keď ukázal na stredový kruh, mohla si lavička Realu spokojne odfúknuť. „Cieľ sme splnili. A Ronaldo potvrdil, čo som už o ňom povedal. Bez preháňania je to najlepší hráč v dejinách Realu Madrid,“ uviedol tréner Zinedine Zidane.

Na jeho zverencov čaká v nedeľňajšom finále súper z Ázie. Bude ním Kašima Antlers. Španielsky gigant tak bude znovu v úlohe jednoznačného favorita. Napokon, na majstrovstvách sveta klubov pravidelne víťazia európski zástupcovia.

V predošlých deviatich ročníkoch uspel šampión Ligy majstrov osemkrát (dominanciu prerušil v roku 2012 len brazílsky Corinthians). Najlepší ázijský celok si zahrá vo finále po prvý raz.

Ak sa nedočkajú fanúšikovia prekvapenia, zavŕšia španielske kluby v Jokohame zlatý hetrik. V roku 2014 sa tešil z trofeje Real, vlani Barcelona. Katalánsky veľkoklub je s tromi triumfami rekordérom podujatia.

Ronaldove klubové góly
Klub Góly Zápasy
Real Madrid 377 367
Manchester United 118 292
Sporting Lisabon 5 31

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid