Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďuriš: Možno to bol môj posledný zápas za Plzeň. Hrávam málo

Do hry prišiel v 58. minúte za stavu 1:2 a počas necelej polhodiny slovenský reprezentant Michal Ďuriš dvoma gólmi rozhodol o víťazstve futbalistov Plzne v ich derniére v tomto ročníku Európskej ligy proti Austrii Viedeň.

09.12.2016 00:44
Michal Ďuriš Foto: ,
Michal Ďuriš.
debata

Napriek tomu nebol dvadsaťosemročný útočník či stredopoliar po zápase úplne spokojný, pretože bude musieť počas zimnej prestávky popremýšľať o svojej budúcnosti. Nie je totiž spokojný so svojou rolou v tíme.

„Som rád hlavne za ľudí, ktorí prišli, aj keď v zápase o nič nešlo. Pri príchode na ihrisko som veril, že sa so stretnutím dá ešte niečo robiť, ale že ho otočíme, to som nečakal. Niekedy aj taká facka ako vylúčenie pomôže , dokázali sme to aj v minulej sezóne proti Sparte, kedy sme v desiatich dokázali zvíťaziť. Tento zápas bol v niečom podobný,“ konštatoval Ďuriš.

„Keby sme postúpili zo skupiny, eufória by bola veľká, ale aspoň sme skončili tretí. Je to malá náplasť. Ak však mám byť realistický, z tejto skupiny sme mali postúpiť. Zlomilo sa to hlavne s Astrou doma (1:2), skupina by sa vyvíjala úplne inak,“ zhodnotil snaženie Plzne v Európskej lige.

Radosť mohol mať aspoň z ukončenia série 14 pohárových duelov bez výhry. „Keď si vezmem, aké zápasy sme odohrali, väčšina z nich nebola úplne zlá. Jedna zlá séria skončila a od ďalšej sezóny snáď naštartujeme Plzeň tam, kde bývala v minulých rokoch,“ dodal.

Či pri ďalšom prípadnom pohárovom účinkovaní Plzne bude aj Ďuriš, to zatiaľ nie je isté. Kým v minulej sezóne dostával dostatok priestoru a v lige dokonca skončil v tabuľke strelcov so 16 gólmi druhý, teraz sa mu toľko nedarí. V domácej súťaži má na konte tri zásahy a v Európskej lige slávil prvýkrát.

„Keď sa pozriete na moju minutáž, som rád za to, koľko gólov som dal, hoci novinári možno považujú posledný polrok za nevydarený. Za moju momentálnu situáciu v tíme ale nie som rád, možno to bol môj posledný zápas za Viktorku, ale nechcem predbiehať,“ poznamenal 40-násobný slovenský reprezentant.

„Za tie krásne roky v Plzni som rád, a keď ľudia skandujú vaše meno, tak si potom myslíte, že ste tu asi niečo dokázali. Snažil som sa tvrdo pracovať a verím, že sa mi to vráti, a možno tie dva góly boli takým zadosťučinením,“ dodal. Ak by vraj niekedy odišiel z Viktorie Plzeň, jeho ďalšou štáciou by určite nebol žiadny iný tím českej ligy.

Optimistickejšie sa k Ďurišovej pozícii v tíme vyjadril tréner Roman Pivarník: „Je nás tu osemnásť, potrebujeme káder rozšíriť. Z opôr nebude nikto odchádzať, maximálne keď príde skvelá ponuka. Určite sa nechceme hráčov zbavovať. Michal to vie. Posledný mesiac išla Ďurišova hra nahor. Proti Austrii mal hrať od začiatku, ale kvôli zmenám som to musel zmeniť, som rád, že formu potvrdil,“ uviedol na tlačovej konferencii.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Ďuriš