Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík je už 3. najlepším strelcom Neapola, chce dostihnúť aj Maradonu

Slovenský reprezentant Marek Hamšík v piatok pomohol futbalistom Neapola zvíťaziť na domácej pôde v zápase 15. kola Serie nad Interom Miláno 3:0.

03.12.2016 12:40
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata

Skóre stretnutia otvoril už v 2. min Piotr Zieliňski, o tri minúty neskôr gólom potvrdil dobrú formu slovenský kapitán SSC Hamšík. Gólovú bodku namaľoval v 51. min Lorenzo Insigne. Neapolčania neprehrali štvrtýkrát po sebe.

Hamšíkov piatkový gól bol 104. v súťažných dueloch v drese Neapola. Dostal sa na úroveň Edinsona Cavaniho, spolu s ním je historicky tretím najlepším strelcom Neapola. Najlepším kanonierom v histórii SSC je legendárny Argentínčan Diego Maradona (115 gólov), nasleduje Attila Sallustro (108).

„Nie je dôležité, kto dal góly. Vyhrali sme, získali sme tri body bez inkasovaného gólu. Som rád, že som prekonal ďalší míľnik. Budem sa snažiť, aby som sa dostal na prvé miesto. Chýba mi k tomu ešte 11 gólov,“ vyhlásil prostredníctvom svojej oficiálnej stránky 29-ročný Banskobystričan, ktorý na ihrisku pobudol do 76. min.

„Sme šťastní, že sme vyhrali. Veľmi dôležitý bol skvelý vstup do zápasu. Zdolali sme silný Inter, čo je veľmi povzbudzujúce pred ťažkým duelom Ligy majstrov proti Benfice. Komu venujem gól? Priaznivcom Neapolu a mojej manželke Martinke, ktorá onedlho bude rodiť,“ doplnil Marek Hamšík.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol