Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hromada sa zranil, nahradil ho Ďuriš a skóroval

Slovenský futbalista a stredopoliar FC Viktoria Plzeň Jakub Hromada odohral iba prvý polčas v nedeľňajšom domácom víťaznom stretnutí 15. kola najvyššej českej súťaže proti Zbrojovke Brno (2:0).

28.11.2016 17:10
Michal Ďuriš Foto: ,
Michal Ďuriš v drese Viktorie Plzeň.
debata

So spoluhráčom Davidom Limberským však už pre zdravotné problémy nenastúpili na trávnik po zmene strán. „Cez prestávku sme museli pristúpiť k dvom vynúteným striedaniam. V prípade Limberského bolo podozrenie na zlomeninu lýtkovej kosti, čo sa našťastie nepotvrdilo. Napriek tomu dostal dlahu a uvidíme, ako mu ustúpi opuch. Jakuba Hromadu trápili slabiny, pôvod tohto zranenia pramenil pravdepodobne z preťaženia,“ citoval klubový web úradujúceho českého majstra slová slovenského trénera „Viktorky“ Romana Pivarníka na adresu reprezentanta SR do 21 rokov, ktorý je kmeňovým hráčom talianskej Sampdorie Janov a do Plzne prišiel v lete z FK Senica na ročné hosťovanie s opciou.

Na jeseň nastúpil 20-ročný košický rodák v lige za Viktoriu v dvanástich zápasoch (dovedna 811 minút) a raz skóroval – 10. septembra v Liberci v rámci 6. kola.

„Únava našich hráčov je veľká, máme za sebou množstvo odohraných stretnutí. Pri takomto vyčerpaní je veľké riziko v tom, že sa môžu ľahko zraniť. Navyše sú to chalani, ktorí musia hrať celú sezónu. Keď nám vypadne zo zostavy napríklad stopér, posunie sa na jeho miesto niekto z inej pozície,“ doplnil kouč Plzne Pivarník, ktorého zverenci už s určitosťou prezimujú na čele tabuľky českej ligy. Pred jesennou derniérou 3. decembra na ihrisku Bohemians majú „viktoriáni“ štvorbodový náskok pred druhou v klasifikácii Slaviou Praha.

Ďuriš skóroval proti Brnu, ale na jeseň v Plzni veľmi nehráva

Pre slovenského reprezentanta, ktorý odohral druhý polčas, to bol tretí presný zásah v tomto ligovom ročníku. „Každý gól teší, tento nie je iný. Zvlášť preto, že v poslednom čase som neodohral toľko, koľko by som chcel,“ vyjadril sa v rozhovore pre web iDnes.cz 28-ročný Ďuriš (nar. 1. júna 1988), ktorý v minulej majstrovskej sezóne získal honor najlepšieho legionára v českej lige a so 16 gólmi dlho bojoval o korunu kráľa strelcov, napokon ho piatimi presnými zásahmi v záverečnom kole predstihol David Lafata zo Sparty Praha (dovedna 20 gólov).

V tomto ročníku je však situácia v prípade 34-násobného slovenského reprezentanta, autora 4 gólov v najcennejšom drese a účastníka letných ME vo Francúzsku úplne iná: Michal Ďuriš vypadol zo základnej zostavy Viktorie Plzeň, v 11 ligových vystúpeniach na jeseň odohral dovedna len 462 minút. Slovenský kormidelník „viktoriánov“ Roman Pivarník vysvetľoval jeho absenciu na trávniku nutnou potrebou oddychu po predchádzajúcej náročnej sezóne. S týmto zdôvodnením sa však hráč nestotožňuje. „To je jeho názor, ja som s tým od začiatku nesúhlasil. Viac sa však k tomu nechcem vyjadrovať pre médiá, s trénerom sme si to už vydiskutovali,“ uviedol rodák z Uherského Hradišťa, pre ktorého to je náročné aj po psychickej stránke – po minulej „životnej“ sezóne sedel na jeseň väčšinou na lavičke náhradníkov.

Tréner Plzne Roman Pivarník. Foto: Reuters, HEINZ-PETER BADER
Roman Pivarník Tréner Plzne Roman Pivarník.

„Klamal by som, keby som povedal, že nie. Párkrát som sa nevošiel ani do nominácie na zápas, to som nikdy predtým nezažil. Nebolo to jednoduché, ale futbal prináša aj takéto veci. Snažím sa pracovať a makať ďalej. Verím, že futbal je spravodlivý a vráti sa mi to. A že nastupujem aj v iných pozíciách – ako podhrotový hráč, pravý záložník či dokonca v obrane, to väčšinou vyplynulo zo situácie. Je mi úplne jedno, na akom poste hrám. Vždy sa snažím odviesť maximum,“ uviedol ďalej pre iDnes.cz Michal Ďuriš a doplnil: „Dôležité je, že sa darí mužstvu. Zatiaľ sme prví, máme štvorbodový náskok. A kvôli tomu sme všetci v plzenskom tíme, aj keď každý by chcel byť priamo pri tom, na hracej ploche. Nastúpiť však môže iba jedenásť hráčov a tréner sa rozhodol pre iných, musím to akceptovať.“

„Pohoda v kabíne je stále. Zdravé jadro, ktoré sa o ňu stará, zostalo už dlho pohromade. Tých pár výsledkov, ktoré nás pribrzdili, partiu ešte viac zomklo. Radi by sme uspeli aj v poslednom jesennom ligovom vystúpení na ihrisku Bohemians, do jarnej časti by sa nám išlo ešte lepšie.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Ďuriš #Jakub Hromada #FC Viktoria Plzeň #Roman Pivarnik